YouTube erişim engeli sorunuyla gündemde - Haberler - indir.com

YouTube erişim engeli sorunuyla gündemde

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 9 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-11-12 16:00:03
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Donanım

YouTube kullanıcıları bugün saat 03:00 ile 04:00 arasında ciddi bir erişim engeliyle karşı karşıya kaldı. Yaşanan bu sorun hakkında YouTube’dan resmi açıklama geldi.

Dünyanın en popüler video içerik platformu YouTube gece yarısından beri erişim sorunuyla gündemde. Saat 03:00’da başlayan sorun 04:00 itibariyle hafiflese de bazı kullanıcılar platforma erişmekte hala sorun yaşıyor. Bağlantı servislerinden kaynaklandığı düşünülen sorun yavaş yavaş çözülüyor gibi görünse de kullanıcılarının anasayfaya girişte sorun yaşaması henüz son bulmamış gibi görünüyor.

Youtube Music ve YouTube birbirinden ayrılıyorYoutube Music ve YouTube birbirinden ayrılıyor

YouTube yeni bir düzenlemeyle gündemde

Yaşanan bu sorunu farkına varan uzmanlar sorunun giderilmesi için çalışmalara başladı ve Bu esnada kullanıcıları sakinleştirmek isteyen yetkililer YouTube’un resmi Twitter hesabı üzerinden, “Şu anda YouTube’da video izlemede sorun yaşıyorsanız, yalnız değilsiniz. Ekibimiz sorunun farkında ve düzeltmek için üzerinde çalışıyor” açıklamasını yaptı. Özellikle 03.00 ile 04.00 saatleri arasında yoğun bir şekilde yaşanan erişim sorunundan dolayı binlerce kullanıcı Downdetector’da bildirim yaptı. 

Instagram, Facebook, WhatsApp popüler sosyal medya platformlarına göre daha az çökme sorunlarıyla karşılaşan YouTube’un bu sorunla neden karşılaştığına dair bir açıklama yapmadı.

YouTube’daki sorun neden kaynaklandı?

YouTube’da yaşanan çökme sorunu yaklaşık bir saat boyunca kesintisiz devam etti. Gün içerisinde bazı kullanıcılarında farklı zaman dilimlerinde karşılaştığı sorun kullanıcıların anasayfa ve diğer arama sayfalarına erişimini engelledi. Video açmaya çalışan kullanıcılar ise “Bir hata oluştu. Lütfen daha sonra tekrar deneyin” uyarısıyla karşı karşıya kaldı. Anlık olarak kaynaklanan sorun genel olarak çözülmüş gibi dursa da, bu durum ilerleyen saatlerde yeniden çökme problemiyle karşılaşmayacağız anlamına gelmiyor. Yıl içerisinde çok fazla çökme haberleriyle gündeme gelmeyen platformda bu soruna neden olan asıl etmen bilinmiyor. Yetkililer aynı sorunun yeniden meydana gelmemesi için çalışmalarına devam ediyor.

 


YouTube video keşfi ve dağıtımıyla ilgili merak edilenleri açıkladıYouTube video keşfi ve dağıtımıyla ilgili merak edilenleri açıkladı
YouTube Premium istatikler sayfasını açtıYouTube Premium istatikler sayfasını açtı

PAYLAŞ