YouTube yorumları videoda gözükmeye başladı - Haberler - indir.com

YouTube yorumları videoda gözükmeye başladı

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 30 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-06-08 20:00:01
Editör : Hakan Göçmez
Kategori : Teknoloji

YouTube’da geliştirilmesi devam eden yeni özellik ile ilgili önemli bir gelişme daha ortaya çıktı.

YouTube tarafından ilk olarak geçtiğimiz aylarda üzerinde çalışmalara başlandığı bildirilen saniye video yorum özelliği için bir videoda daha görüldü.

YouTube videolarında artık klip alınabilecekYouTube videolarında artık klip alınabilecek

Konu ile ilgili YouTube tarafından resmi bir açıklama yapılmamış olmasına karşılık kullanıcıların YouTube videolarına daha etkin bir şekilde katılım sağlaması için özel bir çalışma gerçekleştiriyor. Geçtiğimiz ay itibariyle piyasaya çıkan bu özelliğe göre kullanıcılar YouTube'un herhangi bir saniyesine yönelik yorum yapabiliyor. Yaptıkları bu yorumlar ise daha sonrasında YouTube videosu izlenirken diğer kullanıcılar tarafından görülebiliyor.

Yorum özelliğinde test süreci devam ediyordu

YouTube tarafından başlatılan bu program için bugüne kadar test sürecinin devam ettiği biliniyor. Paylaşılan yeni bir ekran görüntüsünde ise yeni özelliğin daha geniş katılım ile daha fazla kullanıcıya sunulmaya başlandığını gösterdi.

Yeni keşif yine Android Police’ten

Android Police tarafından ilk olarak keşfedilen bu özelliğin ardından, yeni paylaşımda yine aynı kaynaktan geldi. Android Police tarafından yapılan paylaşımda Android sürümde mevcut özelliğin desteklendiği belirtilirken, kullanıcılar yeni özellik içerisinde yorum filtreleri dahilinde yeni özelliği görebiliyor. Mevcut özelliğin kısıtlı bir kullanıcı grubuna açıldığını da özellikle belirten teknoloji grubu, kullanıcıların yeni özelliği denemek için sistem üzerinden kontrol sağlayabileceğini söylüyor.

Bu bakımdan Android işletim sistemini kullanan kullanıcılar, YouTube üzerindeki ilgili bölüme giriş yaparak özelliği test etme haklarının olup olmadığını kontrol edebiliyor. Yapacağınız kontrollerde eğer siz de bu grup içerisinde yer alıyorsanız, ilgili özelliği daha kapsamlı bir şekilde inceleyebilir ve deneyebilirsiniz.

Youtube yeni özelliği ne işe yarayacak?

YouTube tarafından geliştirilen yeni özellik tamamen kullanıcı deneyimini arttırmak adına atılmış bir adım. Zira mevcut yorumlar üzerinden yapılacak incelemeler ile video içerisinde ulaşılmak istenen verilere daha hızlı bir şekilde ulaşılması Mümkün olacak. Gereksiz yere video izlenmesi süresini arttırmak için videoyu uzun tutanlar ve kullanıcı deneyimini önemsemeyen kullanıcılar, bu özellik ile izlenme sayılarında düşüş yaşayabilir. Ancak kullanıcılar nezdinde bu yenilik, oldukça olumlu karşılanmış, özelliğin bir an önce kullanıma sunulması istenmişti.

Android işletim sistemi için geliştirmelerin sürdüğü yeni özellik için iOS cephesinde ise herhangi bir hareketlilik yaşanmıyor.


Youtube Masaüstü sürümü için yeni bir arayüzü test ediyorYoutube Masaüstü sürümü için yeni bir arayüzü test ediyor

PAYLAŞ