Youtube Masaüstü sürümü için yeni bir arayüzü test ediyor - Haberler - indir.com

Youtube Masaüstü sürümü için yeni bir arayüzü test ediyor

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 15 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-06-07 12:30:02
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Teknoloji

Kullanıcı alışkanlıklarına uyum sağlamak için sık sık güncellenen YouTube’un masaüstü versiyonu için yeni bir arayüz test ediliyor. Öğrenilen bilgilere göre yeni güncelleme masaüstü kullanıcılarının tek aramayla daha fazla arama sonucuna ulaşmasını sağlayacak.

Dünyanın en popüler video içerik platformlarından olan YouTube son haftalarda kullanıcı deneyimini geliştirmek için birçok yenilik üzerinde çalışıyor. Hatta kullanıcı beklentilerini ölçmek için de anasayfada sık sık kullanıcı anketi yayımlanan platform, bir yandan yeni özellikleri bir yandan da yeni görünümler test ediyor. şirket son olarak geçtiğimiz günlerde masaüstü sürümünde mevcut olan 'Loop' (döngü) özelliğini mobil cihazlar için test etmeye başlamıştı. Şimdi ise masaüstü sürümü için yeni bir arayüz üzerinde çalışıyor.

Google Dokümanlar'a, YouTube videosu eklemeGoogle Dokümanlar'a, YouTube videosu ekleme

Twitter'da Youtube videoları izlenebilecek

YouTube’un yeni özelliği şimdilik sadece Premium kullanıcıları üzerinde test edilecek. Bu özellik sayesinde kullanıcılar YouTube'da bir arama yaptıklarında sonuçlar dikey bir sütun olarak değil, anasayfada olduğu gibi bir ızgara düzeninde görünecek. Bu özellik YouTube’un tek seferde daha çok arama sonucu görmelerini sağlamak için geliştirilmiş.  Bu sayede tek satırda üç arama sonucu görüntülenebiliyor. Özelliği deneyimleme şansı bulan bazı kullanıcılarda ise bu rakam beş olarak gördüklerini de aktarıyor.

YouTube bu yenili özelliği Premium kullanıcılarından aldığı geri dönüşlerle geliştirmeye devam edecek. Premium aboneliğe sahip olan kullanıcılar diledikleri takdirde sınırlı bir süre deneme olarak sunulan bu özelliği test edip geri dönüş bildirebilirler. Şimdilik yeni görünümü test eden kullanıcılardan gelen geri dönüşlerde ikiye bölünmüş durumda. Bazı kullanıcılar özelliğin kullanışlı olduğunu söylerken, bazı kullanıcılar da yeni görünümden hoşlanmadıklarını belirtiyor.


YouTube artık her içerikte reklam gösterecekYouTube artık her içerikte reklam gösterecek
YouTube videolarında artık klip alınabilecekYouTube videolarında artık klip alınabilecek

PAYLAŞ