YouTube videolarında artık klip alınabilecek - Haberler - indir.com

YouTube videolarında artık klip alınabilecek

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 36 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-06-05 18:00:02
Editör : Hakan Göçmez
Kategori : Teknoloji

YouTube için test edilmeye başlanan iki yeni özellik mobil kullanıcılara kullanışlı yenilikler getirecek.

YouTube için başlatılan kapalı test süreçlerinden ilk detaylar geldi. Mobil kullanım odaklı olan yeni özelliklerde kullanıcıların döngü ve videolardan kısa klip oluşturması mümkün hale getiriliyor. Döngü özelliği daha önce masaüstü sürümüne gelmiş olsa da mobilde desteklenmiyordu.

YouTube artık her içerikte reklam gösterecekYouTube artık her içerikte reklam gösterecek

YouTube döngü özelliği ne işe yarıyor?

YouTube’da yer alan döngü özelliği, tekrar tekrar izlenmek istenen videolar için kolay bir seçenek sunuyor. Video seçeneklerinde yer alan Loop ya da döngü menüsü üzerinden yapılacak işlemler sayesinde kullanıcılar videonun tekrar tekrar oynatılmasını sağlayabilecek. Videonun döngüden çıkması adına seçeneklerden döngünün kapatılması ise yeterli olacak.

Özellikten yararlanmak için aşağıda yer alan görselde de görüleceği üzere Loop video seçeneğinin on konuma getirilmesi yeterli.

Videolardan kısa klipler oluşturma özelliği neler sunuyor?

Videolar üzerinden kısa klip oluşturulmasını sağlayan bir diğer özellikte ise kullanıcılar yine mobil versiyondaki video seçeneklerinde yer alan clip seçeneğini kullanacak. Maksimum 60 saniyeye kadar video içeriklerinden klip oluşturabilecek kullanıcılar böylece videoları için hızlı önizlemeler ve tanıtımlar hazırlayabilecek. Makas ikonu ile yer alan özellik, tüm kullanıcılar tarafından kullanılabilecek.

Klip özelliği, döngü özelli gibi hem Android hem de iOS’ta desteklenecek.  Yeni özellik ile Shorts bölümünde paylaşılabilir içerikleri daha da arttırmak isteyen Google’ın videolar üzerinden Shorts bölümü için kolayca video oluşturmasını hedefliyor. Zira daha önce yapılan açıklamalarda bu yıl ve 2022'de Shorts içerik oluşturucularına ciddi miktarda ödeme yapacağını söyledi. 

Aşağıda görselde görüldüğü gibi makas ikonuna tıklanması ile birlikte erişilecek özel klip oluşturma panelinde kullanıcılar video zaman çizelgesi üzerinden yer almasını istediği sahneleri belirleyerek özel bir şekilde video oluşturabilecek. Ardından oluşturulan videolar paylaşım ya da indirme seçenekleriyle kullanılabilecek.  

Yeni özellikler ne zaman kullanıma sunulacak?

YouTube tarafından resmi bir tarih paylaşılmamış olsa da 1-2 gün içerisinde yeni özelliklerin tüm mobil kullanıcılara sunulması bekleniyor. Twitter’da bazı kullanıcılar tarafından raporlanmaya başlanan duruma göre test kullanıcıları dışında da döngü özelliğinin aktif hale gelmeye başlamış.  Bu bakımdan ilk olarak döngü özelliğinin kullanıma sunulması bekleniyor.



PAYLAŞ