YouTube Music, Türkiye kullanımına açılıyor - Haberler - indir.com

YouTube Music, Türkiye kullanımına açılıyor

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 38 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-07-17 06:50:00
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Sosyal Medya

Dünyada artık dijital müzik platformları oldukça popüler bir hale geldi. Online olarak müzik dinleme ya da mobil cihazlarla indirilen müzik kütüphaneleri kendi içinde büyük bir rekabet içinde. Bu alanda dünyanın en büyük video ve içerik paylaşım platformu olan YouTube, geçtiğimiz sene dijital müzik servisi olan YouTube Music’i tanıtmıştı. Dijital müzik platformlarına rakip olmaya hazırlanan Youtube, müzik servisini Türkiye’de de kullanıcıların beğenisine sunmaya hazırlanıyor. 

Apple Music ve Spotify gibi dijital müzik platformları bildiğiniz gibi kullanıcılara yeni bir müzik dinlemeye deneyimi sunarak son derece popüler bir hale geldi. Kullanıcıların farklı tarzlardan binlerce farklı müziklere erişerek kendi müzik kütüphanelerini oluşturabilmelerine imkan tanıyan bu uygulamalar sayesinde artık kullanıcılar şarkıları cihazlarına indirmek yerine uygulama üzerinden çevrim içi ya da çevrim dışı olarak dinleyebiliyor. 

YouTube yeni telif hakkı koruma sistemini açıkladıYouTube yeni telif hakkı koruma sistemini açıkladı

YouTube Music yeniliklerle geliyor

Bu alanda Spotify ve Apple Music ise birbirleriyle kıyasala bir rekabet içerisinde. Bu yarışa dünyanın en büyük platformlarından biri olan YouTube’da, YouTube Music ile katıldı. ABD’li şirket projenin ilk adımında YouTube Music’i sadece belirli ülkelerde kullanıma sunarak uygulamanın ne çapta ses getireceğini test etti. Ve sonunda merakla beklenen YouTube Music’in dünya çapındaki kullanıcılara yavaşça sunulmaya başlanacağı öğrenildi. 

YouTube çevrim içi müzik servisi ortaya çıktı

YouTube, geliştirmiş olduğu bu servisle diğer dijital müzik platformlarıyla aynı yaklaşımı benimsese de, kullanıcılarına daha geniş bir yelpaze sunmayı hedefliyor. Kullanıcılarının alışkanlıkları öğrenmek ve bu doğrultuda öneriler sunabilmek için YouTube Music’i Google Assitant’la uyumlu olarak geliştiren şirket, kullanıcılarının müzik dinleme deneyimini de mevcut uygulamalardan daha fazla arttırmayı hedefliyor. 

YouTube Music Çıkış Tarihi Belli Oldu

Google Assistant yardımıyla kullanıcılarına müzik dinleme alışkanlıklarına göre önerilerde bulunacak olan YouTube Music, diğer dijital platformlar gibi ücretsiz kullanım seçeneklerine ve Premium üyelik seçeneklerine sahip.  

Premium üyeliği geçtiğimiz sene 9.90 dolar olarak belirlenen YouTube Music’in, Türkiye’ye geliş tarihi de belli oldu. Servisin 23 Temmuz’da İstanbul’da düzenlenecek olan bir etkinlik sonrasında kullanıma açılması bekleniyor. YouTube, Türkiye’de yeni müzik servisiyle ilgili özel bir lansman düzenleyerek dijital müzik servislerinin farklılıklarını, avantajlarını ve kullanıcılara açılacağı tarihle ilgili detayları açıklayacak. 


İlgili uygulamalar
Youtube, müzik indirme sitelerine meydan okuyorYoutube, müzik indirme sitelerine meydan okuyor
Youtube'dan kazancı arttırmaya yönelik çalışmalar geliyorYoutube'dan kazancı arttırmaya yönelik çalışmalar geliyor

PAYLAŞ