Youtube, müzik indirme sitelerine meydan okuyor - Haberler - indir.com

Youtube, müzik indirme sitelerine meydan okuyor

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 53 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-07-11 12:03:02
Editör : Furkan Arıcan
Kategori : Teknoloji

Şimdiye kadar tüm YouTube kullanıcıları, YouTube eklenmiş olan bir şarkıyı MP3 dönüştürücü siteleri kullanarak kolay bir şekilde cihazlarına indirebiliyordu. Bu olaya tepki gösteren kanallar, YouTube yetkilileri ile görüşme bile sağladılar. Bu konuyu yargı organlarına taşıyarak hak arayışına girdi.

En popüler video paylaşım platformu olan YouTube, platforma yüklenen şarkıları MP3 formatına dönüştürmesine olanak sağlayan popüler internet sitelerine bir bir tespit ederek, bu siteleri engellemeye başladı. Birkaç saat önce müdahale başlatan YouTube, şu an için müdahale sebebini kimse bilmiyor. Şimdiye kadar tüm YouTube kullanıcıları, YouTube eklenmiş olan bir şarkıyı MP3 dönüştürücü siteleri kullanarak kolay bir şekilde cihazlarına indirebiliyordu. Hatta öyle ki bazı internet siteleri, söz konusu olan videoları, video olarak bile indirmeye imkan sağladı. Fakat gel görelim ki söz konusu olan bu durumun uzun bir süreden beri önde gelen müzik kanallarının bir hayli tepkisine neden oluyordu. Hatta tepki gösteren bu kanallar, YouTube yetkilileri ile görüşme bile sağladılar. Tüm bu görüşmelerde nihayet vermedi ki bu müzik kanalları, bu konuyu yargı organlarına taşıyarak hak arayışına girdi.

YouTube Özel Birini Arıyor!YouTube Özel Birini Arıyor!

YouTube’da bundan böyle şarkı indirmek mümkün olmayabilir

Tüm bu gelişmelerin dışında ise popüler video platformu olan YouTube bugüne kadar konuya ilişkin herhangi bir şey yapmadı. Aslında bu sitelerin varlığından zaten haberdardı ve bu sitelerden belki de şikayetçi değildi. Fakat gel görelim ki son birkaç saat içerisinde yaşanan bu gelişmeler, bundan böyle kullanıcıların ücretsiz bir şekilde şarkı indirmelerinin önüne geçecekmiş gibi görünüyor. Sürecin işleyişini takip edeceğiz ve tüm gelişmelerden sizleri haberdar edeceğiz. Bizi takip etmeye ve okumaya devam edin. Ayrıca sosyal medya hesaplarımızı takip ederek tüm gelişmelerden anında haberdar olabilirsiniz.

 

 


YouTube Video Önerilerini BüyütüyorYouTube Video Önerilerini Büyütüyor
YouTube yeni telif hakkı koruma sistemini açıkladıYouTube yeni telif hakkı koruma sistemini açıkladı

PAYLAŞ