YouTube yeni telif hakkı koruma sistemini açıkladı - Haberler - indir.com

YouTube yeni telif hakkı koruma sistemini açıkladı

Tahmini Okuma Süresi : 3 ' 22 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-07-10 10:33:01
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Donanım

Son dönemlerin en popüler video içerik platformları arasında yer alan YouTube kullanıcılarına telif hakkı kuralları nedeniyle bazı sıkıntılar yaşatıyor. YouTube platformunda bulunan birçok içerik üretici bu konu hakkında günden güne sıkıntılar yaşıyor. Geçtiğimiz günlerde platform hack videolarını desteklemediğini dile getirmiş ve bu konu hakkında önlemler alacağının altını çizmişti ki bugün de YouTube’dan videoları izinsiz olarak başka videolarda kullanılan kullanıcıların haklarını koruyacak yeni bir kural geleceği açıklandı. YouTube bu şekilde bu sebepten mağdur olan kullanıcıların da mağduriyetini ortadan kaldırmak istiyor.

Dünyanın en büyük video paylaşım sitesi olan YouTube, bu kararıyla tüm video içerik üreticilerini de korumayı planlıyor. Konunun detayları hakkında açıklamalarda bulunan platform, bu sisteme “Manuel içerik kimliği” adını verdiklerini açıkladı. YouTube’un yeni geliştirmiş olduğu kullanıcılarını korumaya yönelik olan bu sistem ise yapay zeka teknolojisiyle çalışma sistemine sahip.

YouTube, Yorum Gizlemeyi Test EdiyorYouTube, Yorum Gizlemeyi Test Ediyor

YouTube İş Ortaklığı Tamamen Yenilendi

İçerik hırsızlığına önlemler genişletilecek

YouTube, Content ID'ye 100 milyon dolardan fazla para harcamış

Son dönemlerin en popüler mesleklerinden olan içerik üreticiliğinin bu yeni sistem halinde çok daha güvenli bir hale getirilmesi hedefleniyor. Manuel içerik kimliği sayesinde artık video içerik üreticileri, paylaştıkları bir videonun izinsiz bir şekilde başka bir kanalda kullanıldığını gördükleri takdirde dilerlerse YouTube’un şikayet ekibiyle iletişime geçebilecekler. Şikayetçi olan içerik üreticisinin yapması gereken tek şey, şikayetini videosunun, paylaşılan diğer videoda kaçıncı dakikada paylaşıldığının detaylı bilgisini vermek.

YouTube bu sisteme ek olarak, buna benzer diğer sorunlarında düzeltilmesi için platform içerisine yakın zamanda yeni araçların ekleneceğinin de haberini verdi. YouTube şuan da içerik hırsızlarını tespit edebilmek adına otomatik bir ses ve video veri tabanı dosyası kullanıyor. İncelenen videolar da bu veri tabanındaki videolarla eşleşme sağlandığı takdirde telif hakları çiğnenmiş olarak kabul edilse de, bazı videolarda ses değiştirilebildiğinden bu sistem ne yazık ki her zaman işe yaramıyor. YouTube’nin amacı ise bu sistemi hızlı ve güvenilir bir şekilde düzeltmek.

Manuel içerik kimliği nasıl çalışıyor?

Avrupa Birliği'nden Çok Tartışılan Telif Yasasına Onay

YouTube’nin mevcut olan otomatik içerik kimliği korumasına ek olarak getirilecek olan manuel içerik kimliği kullanıcıların bireysel olarak hak talep edebilmesini sağlayacak. Konu hakkında resmi blog sayfasından açıklama yapan YouTube, gün itibariyle bu sistemin aktif hale getirildiğini ve kullanıcılarından telif hakkı için zaman damgalarını kullanarak, telif iddia edilecek olan içeriği kendilerine yönlendirmeleri gerektiğini dile getirdi. Bu şekilde söz konusu olan videolarda telif haklarının nerde olduğunu tespit edebileceklerini vurgulayan YouTube, zaman damgaları sayesinde eski sisteme göre telif hakları uyarılarından şikayet edilen kullanıcıların videolarının tamamen kaldırılması durumunun da önüne geçilerek sadece şikayet kısmının kaldırtılacağını belirterek bu şekilde her iki tarafında içerik paylaşımına olanak tanıyabileceklerini belirtti.

 


İlgili uygulamalar
YouTube Eski Müzikleri Düzenlemeye AlıyorYouTube Eski Müzikleri Düzenlemeye Alıyor
YouTube Video Önerilerini BüyütüyorYouTube Video Önerilerini Büyütüyor

PAYLAŞ