Yeni Google Haritalar özelliği bisikletler için aktif oluyor - Haberler - indir.com

Yeni Google Haritalar özelliği bisikletler için aktif oluyor

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 46 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-10-26 19:30:02
Editör : Onur Köse
Kategori : Teknoloji

Son dönemlerdeki pandemi sebebiyle, bisiklet kullanımı da yoğun bir şekilde artmış durumda. Google’ın popüler harita uygulmaası Google Haritalar’da bu duruma yönelik yeni özellikler sunmaya devam ediyor. Şubat ayından bugüne kadar bisikletliler için yön tarifi istekleri ise aynı doğrultuda %69 oranında artmış durumda. Google’ın verileri bu isteğin geçtiğimiz ay rekor seviyeye ulaştığını da gösteriyor. Diğer yandan bisikletlilere verilecek yön tariflerinin arabalar veya yayalar için olanla aynı olmayacağı biinirken, bisikletlilerin daha hızlı yolculuk için zorlu yolları kullanılabiliyor. Yön tarifi isteklerinin artması ile beraber ise Google Haritalar için büyük şehirlerde bisiklet rotaları göstermeye başlandı.

Google Haritalar için bisiklet yeniliği geldi

Google Haritalar’a yeni araç içi navigasyon arayüzü geliyorGoogle Haritalar’a yeni araç içi navigasyon arayüzü geliyor

Google Haritalar, bisiklet rotalarını hesaplamak için karışık yapay zeka algoritmaları ve kitle kaynaklı verileri kullanıyor. Bu sayede bisiklet kullanımı için en güncel ve doğru rotalar bisikletlilere sunulunuyor. Sunulan rotalar çeşitli bisiklet yollarının haricinde bisiklet kullanılabilecek sokaklara da sahip oluyor. Google Haritalar ürün müdürü Vishal Dutta kişisel blogunda  “COVID-19 pandemisi süresince, spor amaçlı da olsa işe ulaşmanın daha güvenli bir yolu da olsa, tüm bisikletliler için bisikletlerini sürmeyi kolaylaştırıyoruz.” Dedi. Bu kapsamda Google, yerel devlet yetkilerini de yapılan coğrafi yeniliikleri veri güncelleme ile kendilerine bildirmeye davet ediyor.

Google ayrıca bisikleti olmayan ve popülerleşmeye başlayan bisiklet paylaşma uygulamalarını kullanmak isteyen kullanıcıları da düşünüyor. Bu noktada Google Haritalar, bisiklet istasyonlarına adım adım yürüme ve gerçek zamanlı olarak teslim noktası gösterme gibi çeşitli yenilikler de sunuyor.  


Google Haritalar karanlık mod güncellemesini dağıtmaya başladıGoogle Haritalar karanlık mod güncellemesini dağıtmaya başladı
Google Haritalar Live View güncellemesi ve yeni özelliklerGoogle Haritalar Live View güncellemesi ve yeni özellikler

PAYLAŞ