Google Haritalar karanlık mod güncellemesini dağıtmaya başladı - Haberler - indir.com

Google Haritalar karanlık mod güncellemesini dağıtmaya başladı

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 43 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-09-30 17:30:02
Editör : Görkem Günay
Kategori : Donanım

En çok tercih edilen harita uygulamalarından birisi olan Google Haritalar için karanlık mod desteği, bazı Android kullanıcılarına kademeli bir şekilde sunulmaya başlandı. Karanlık mod sayesinde uygulamayı, koyu tonların hakim kılındığı bir görünüm eşliğinde kullanabileceksiniz.

Bu ayın başlarından itibaren Google Haritalar uygulaması için karanlık modun gelişine dair ayak sesleri görülmeye başlanmıştı. Google anlaşılan bu çalışmalarında sona doğru yaklaşmış olacak ki, bazı Android kullanıcıları için karanlık temayı sunmaya başladı. Uygulamanın tamamını kapsayan karanlık mod, özellikle gece vakti kullanımlarda gözü yormayacak.

DuckDuckGo: Google arama motorlarını istismara zorluyorDuckDuckGo: Google arama motorlarını istismara zorluyor

Google Haritalar için karanlık mod dağıtımı başladı

Google Haritalar’ın Ayarlar menüsüne dahil edilen yeni “Görünüm” bölümünde Açık tema, Koyu tema ve Varsayılan cihaz teması olmak üzere birbirinden farklı seçenek bulunuyor. Karanlık mod desteği sizin cihazınızda da kullanılabilir olduğu takdirde, bu standart kullanım seçenekleri ile dilediğiniz şekilde ayarlanabilir olacak. Ayrıca Google, uygulamadaki ana görünümün, gezinme modundan bağımsız olarak ayarlanabileceğinin de altını çizdi.

Google Haritalar uygulamasında karanlık mod etkinken, üstteki arama çubuğu ve alttaki menü çubuğu, karanlık moda sahip olan diğer uygulamalardan da aşina olduğumuz gibi standart bir gri tonlamaya kavuşuyor. Ayrıca üst kısımdaki beyaz renkli mikrofon simgesi ise, o anda hangi sekmeyi görüntülediğinizi belirtmek için daha pastel bir mavi tonu kullanıyor.

Gece kullanımlarda daha rahat olacak

Haritanın arka planı / tabanı en koyu tonlara sahipken, sokaklar ise daha açık bir gri tonlamaya sahip oluyor. Ek olarak metinler ve işaret simgeleri de daha parlak ve okunaklı bir biçimde karşımıza çıkıyor. Genel olarak baktığımız zaman Google Haritalar için sunulan karanlık mod desteğinin, hem gece kullanımlarında hem gözü yormayacak hem de kullanışlılığından ödün vermeyecek şekilde tasarlandığını belirtebiliriz.

Google’ın kullanım deneyiminin olumsuz etkilenmeyeceğinden emin olmak adına uygulama üzerinde epey bir kafa yorduğu ve çalışmaları özenle sürdürdüğü her haliyle belli oluyor.

Şu anda bazı Android 10 ve Android 11 kullanıcıları, Google Haritalar’da karanlık mod desteğini aldıklarını belirtiyor. Yapılan geri bildirimlere göre Google Haritalar’ın 10.51.1 sürümünde görülen karanlık mod, anlaşılan sunucu taraflı güncelleme olarak birkaç kullanıcıda test ediliyor. Önümüzdeki günlerde de hem Android hem de iOS için aynı anda kullanıma sunulması bekleniyor.


İlgili uygulamalar

PAYLAŞ