Google Haritalar’a yeni araç içi navigasyon arayüzü geliyor - Haberler - indir.com

Google Haritalar’a yeni araç içi navigasyon arayüzü geliyor

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 0 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-09-30 20:00:03
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Donanım

Teknoloji dünyasının başarılı isimlerinden Google, Haritalar uygulamasına özel bir araç içi navigasyon arayüzü eklemeyi planlıyor. Şöyle ki eklenecek yeni arayüz Android Auto'daki arayüzle oldukça benzer özelliklere sahip olacak. Android Auto'da görüldüğü üzere düğmeleri ve ana ekranı içerek bu yeni arayüzün, mevcut araç içi navigasyon arayüzü yerine tercih edilmesi bekleniyor. 

Söz konusu bu yeni arayüz, Android Auto'nun aksine tamamen Google Haritalar uygulamasında yerini alacak. Navigasyon modunda, alt çuvbuk sesli komutları almak için bir mikrofon simgesi ve ana ekran için başka bir simge bulunacak. Bu ekran gerçek navigasyon ekranı değilse, kullanıcının hızlı navigasyon ekranına dönebilmesi için üçüncü bir Haritalar simgesi de ekranda yerini alacak. Bunun hemen üzerinde, metin için büyük yazı tipi ve sürüş sırasında daha kolay erişim için büyük simgeler kullanan müzik çalma arayüzü bulunacak. Ekranın geri kalanı, şu anda mevcut olan standart Haritalar navigasyon arayüzü olarak kalacak.

Google, üçüncü parti uygulama mağazalarına kolaylık sağlayacakGoogle, üçüncü parti uygulama mağazalarına kolaylık sağlayacak

Google Haritalar araç içi kullanım için yenileniyor

Uygulamanın çağrılar ekranı en çok konuşma geçmişi olan üç kişi ve en son konuşulan kişilerden oluşuyor. Bunun yanı sıra aynı zamanda farklı birini arama seçeneği de arayüzde mevcut olacak. Bununla beraber, Google'ın kendi müzik akış hizmeti olan YouTube Music için de özel bir arayüz deneyimi de sağlanmıştır. Ana ekran simgesine dokunulduğunda kullanıcıların karşısına çıkacak olan ekran Android Auto’dan pek farklı değil. Bu ana ekran da çağrılar, mesajlar, müzik ve podcast’ler dahil olmak üzere tüm temel uygulamaların kısayollarını barındıracak.

Son olarak, yeni arayüzün tüm kullanıcılara ne zaman sunulacağı ve dünya genelinde mi yoksa yalnızca bazı pazarlarda mı sunulacağı konusunda kesin bilgilerin olmadığını da belirtmekte fayda vardır. Google Haritalar üzerinde yapğılan değişiklikler şu an için bu kadar olup kullanıcılara son derece faydalı bir kullanım sağlanacak gibi gözüküyor. 


Google'ın 22. yaş günü şerefine teknoloji devi hakkında 22 ilginç bilgiGoogle'ın 22. yaş günü şerefine teknoloji devi hakkında 22 ilginç bilgi
Google yanlışlıkla Google Pixel 5'in fiyatını açıkladıGoogle yanlışlıkla Google Pixel 5'in fiyatını açıkladı
iPhone'da Google Stadia nasıl kullanılır?iPhone'da Google Stadia nasıl kullanılır?

PAYLAŞ