Yandex Haritalar, “Rota Optimizasyonu”nu kullanıma açtı - Haberler - indir.com

Yandex Haritalar, “Rota Optimizasyonu”nu kullanıma açtı

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 32 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-02-24 19:31:02
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Teknoloji

Kısa süre önce harita servislerini kurumların kullanımına açan Yandex, sunduğu bu hizmeti yeni ürünlerle geliştirmeye devam ediyor. Harita altyapısına ihtiyaç duyan kurumlar için yeni özellikler getiren Yandex artık verimlilik odaklı “Rota Optimizasyonu” ürününden de yararlanabiliyor. Kurumların en hızlı ve en uygun maliyetli rotayı belirlemesine yardımcı olan Rota Optimizasyonu teknolojisi, Rusya'dan sonra ilk kez Türkiye’de hizmete açıldı.
 

Türkiye’nin en güncel harita altyapısına sahip olan navigasyon uygulaması olan Yandex navigasyon, kullanıcıların yolculuklarını planlamalarına yardımcı olurken, harita ihtiyacı olan kurumlara da “Haritalar API Teknolojileri” hizmetini veriyor. Yandex’in 2019 senesinde sunduğu “Haritalar API Teknolojileri” hizmetiyle birlikte kurumların harita ihtiyaçlarına 360 derece çözümler getiren Yandex, şimdiye kadar sadece Rusya'da kullanılan “Rota Optimizasyonu” ürününü Türkiye'ye getirdiğini remi olarak açıkladı.

Akıllı asistan Yandex Alisa Türkçe öğrendiAkıllı asistan Yandex Alisa Türkçe öğrendi

Yeni nesil algoritma ile yüzde 100 otomatik planlama

Yandex, Rota Optimizasyonu ürünü ile lojistik firmalarının ve tedarik zinciri yönetimi yapan kurumların; trafik durumu, mesafe ya da taşınan malzeme gibi değişken koşullarda en verimli şekilde teslimat yapabilmesine yardımcı olacak. Kurumlar için tasarlanan geniş servis altyapısı ile algoritması sayesinde yüzde 100 otomatik planlama yapabilen Rota Optimizasyonu sayesinde, kullanıcılar en hızlı ve en uygun maliyetli rotayı belirleme fırsatı bulacak.

Yandex Haritalar uygulamasında kullanım kolaylığını artıran yenilik

Taşıma giderlerinde yüzde 20’ye varan azalma sağlanıyor

Kurumların teslimat sürecinde yaşadığı sorunları dikkate alarak geliştirilen “Rota Optimizasyonu” saha ekibine görevlerin en uygun şekilde dağıtılmasını sağlıyor ve optimum dağıtım senaryosunu oluşturmalarında yardımcı oluyor. Ve onlara en optimum dağıtım senaryosunu sunuyor. Kurumlar doğru planlama yapabilen “Rota Optimizasyonu” sayesinde, geç kalma riski yaşamadan teslimat sürecini tamamlayabiliyor. 1000'den fazla siparişin rota planlaması manuel yapıldığında birkaç saat sürerken, bu süreç “Rota Optimizasyonu” ile yalnızca 10-15 dakika alıyor. Rusya’daki farklı sektörel örneklerde, taşıma giderlerinde yüzde 20'ye varan azalma ve genel olarak yüzde 10 tasarruf sağlandığı gözlemlenen “Rota Optimizasyonu” mesafenin ve maliyetin en aza indirilmesini sağlıyor.

 


İlgili uygulamalar
Yandex Metrica Nedir ve Ne İşe Yarar?Yandex Metrica Nedir ve Ne İşe Yarar?
Yandex Navigasyon toplanma bölgelerini gösterecekYandex Navigasyon toplanma bölgelerini gösterecek

PAYLAŞ