Yandex Metrica Nedir ve Ne İşe Yarar? - Haberler - indir.com

Yandex Metrica Nedir ve Ne İşe Yarar?

Tahmini Okuma Süresi : 3 ' 23 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-02-22 17:01:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Soru-Cevap

Adından da anlayacağınız üzere Yandex tarafından sunulan Yandex Metrica, e-ticaret ya da web sitelerini ziyaret eden kullanıcıların davranışlarını ölçmek amacıyla kullanılan son derece fonksiyonel bir uygulamadır. Yandex Metrica, Google Analytics uygulamasına rakip olacak nitelikte donanıma sahip bir uygulama olduğu ve internet sitelerindeki kullanıcı davranışlarının tamamını analiz eden son derece kaliteli bir hizmettir. Uygulamanın sunduğu hizmetlerden faydalanarak web sitelerini ziyaret eden ziyaretçileri tespit edebilir ve kullanıcıların e-ticaret siteleri üzerinden gerçekleştirdikleri dönüşümleri kolaylıkla analiz edebilirsiniz. Bu şekilde sahip olduğunuz internet sitesini daha da geliştirmek için çeşitli stratejiler elde edebilirsiniz. 

Yandex Metrica uygulamasının özellikleri nelerdir?

E-ticaret ya da web sitesine sahip olan kullanıcıların işini kolaylaştıracak olan Yandex Metrica uygulamasının önemli özellikleri aşağıda yer alıyor. 

-Yandex Metrica uygulamasının özelliklerinden faydalanarak, web sitelerinin genel veri analizleri yapılır.

-Web sitelerinin ziyaretçi hareketleri ve dönüşüm oranları gibi hesaplamalar, Yandex Metrica sayesinde gerçekleştirilmektedir.

-Yandex Metrica uygulaması, tamamen ücretsiz bir hizmet olup, herhangi bir ücret talep edilmez. 

-Yandex Metrica uygulamasının içerisinde ısı haritası ve Webvisor özellikleri yer almaktadır.

-Uygulamanın ısı haritası özelliği, web sitesi üzerindeki herhangi bir alana tıklama yapılması durumunda, tüm hareketleri kayıt altına alan bir özelliktir.

-Webvisor özelliği, her bir oturuma ait hareketlerin tamamını kayıt altına almakta ve video şeklinde, tüm hareketlerin izlenmesini sağlamaktadır.

-Belirtilen özellikler sayesinde, e-ticaret sitelerinde gerçekleştirilen alışverişlerin süreçleri, birebir olacak şekilde takip edilmektedir.

-Yandex Metrica sayesinde, çevrimiçi ve çevrimdışı reklamlarının verimlilik oranları analiz edilmektedir.

-E-ticaret siteleri ve web sitelerinden meydana gelen kullanıcı trafiği verileri kayıt altına alınmaktadır.

Yandex Metrica'nın avantajları nelerdir?

Söz konusu bu site sayesinde e-ticaret sitelerinin veri trafiği kolaylıkla kontrol edilir. Şöyle ki hedef kitleye ait olan tüm bilgiler Yandex Metrica ile kolaylıkla elde edilir ve daha kapsamlı reklam stratejileri inşa edilir. Yandex Metrica uygulaması ile beraber düzenli olarak performans analizi yapılarak, e-ticaret sitelerinin verimliliği daha da artırılır. Şöyle ki veri depolama ve veri trafiği analizi işlemlerinin tümü, sınırsız ve süresiz olarak gerçekleşir. Yandex Metrica uygulamasının sahip olduğu özellikler ile beraber ziyaretçilerin site üzerindeki davranışları takip edilerek çeşitli analizler ortaya koyulur. 

Yandex Metrica uygulaması nerelerde kullanılır?

Veri Trafiği Analizi: E-ticaret sitelerine ait masaüstü ve mobil uygulamaların siteleri ziyaret eden kullanıcıları takip eder. Siteleri ziyaret eden kullanıcılar için eş zamanlı olarak veri trafiği analizi gerçekleştirmek konusunda usta bir performans sergiler. Ayrıca, web sitesi trafiğini artırmaya yardımcı olan kanallar da tespit edilmektedir.

Hedef Kitle Analizi: E-ticaret sitelerinin hedef kitlesinde yer alan müşterilerin istikrar derecesi ölçülebilir. Hedef kitlenin yaşadığı şehir, kullanmış oldukları telefon türü ve tarayıcı sürümleri analiz edilebilir.

Performans Analizi: E-ticaret sitelerinde yer alan pazarlama stratejilerinin verimli olup olmadığı test edilebilir. Pazarlama stratejisi başına belirlenen maliyet oranları hesaplanarak, getiri sağlamayan pazarlama stratejisinin geri çekilmesine olanak sağlamaktadır.

Ziyaretçi Davranış Ölçümü: Ziyaretçilerin siteler üzerinde gerçekleştirdikleri eylemler tespit edilerek, sitelerin kullanıcı deneyimini olumlu yönde etkileyecek şekilde düzenlenmesini sağlamaktadır.

Rapor Ayarlaması: E-ticaret sitelerine ait veri ve raporların tamamı kayıt altında tutulabilir. Raporların türleri ve boyutları, verilerin kaydedilmesine engel olmamaktadır.





PAYLAŞ