Yandex Navigasyon toplanma bölgelerini gösterecek - Haberler - indir.com

Yandex Navigasyon toplanma bölgelerini gösterecek

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 30 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-02-19 13:01:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Donanım

Yandex Haritalar ve Yandex Navigasyon uygulamaları, doğal afet anında kullanılmak üzere belirlenen toplanma alanları ile ilgili yeni bir özelliğe kavuştu. AFAD ve yerel yönetimler tarafından belirlenen bu toplanma alanı bilgileri yapılan bir güncelleme ile beraber Yandex Haritalar ve Yandex Navigasyon uygulamasına eklendi. Uygulamaların arama kısmına toplanma alanı yazarak buraları listeleyebilirsiniz. Kendi bölgenize ait toplanma alanı hakkında bilginiz yoksa ya da nasıl gideceğinizi bilmiyorsanız sizde Yandex Haritalar ve Yandex Navigasyon uygulamalarından faydalanabilirsiniz. 

Söz konusu bu iki uygulama da güncellenerek son derece önemli bir özelliğe kavuştu. Hatta öyle ki bu özellikler hayati önem taşıyor. Güncellenen bu uygulamalara Türkiye'deki acil toplanma alanlarının bilgileri eklendi. Toplanma alanları, AFAD ve belediyelerden elde edilen bilgilere göre haritaya eklendi. Uygulamalar şu an için Türkiye'deki tüm toplanma alanlarını göstermiyor fakat AFAD'ın açıkladığı ve belediyelerin büyük toplanma alanlarının neredeyse tamamı bu listede yer alıyor. 

Yandex Haritalar uygulamasında kullanım kolaylığını artıran yenilikYandex Haritalar uygulamasında kullanım kolaylığını artıran yenilik

AFAD tarafından belirlenen toplama alanı bölgelerini e-Devlet üzerinden de görüntülemek mümkündür. Yandex, söz konusu bu bilgiyi harita üzerinde gösterdiği için daha anlaşılabilir kullanım sunuyor. Hatta öyle ki çevrimdışı harita özelliği sayesinde haritaları indirerek afet anında internete bağlanamazsanız bile yakınlarda toplanma alanları hakkında anında bilgi edinebilirsiniz. Toplanma alanları hakkında bilgi edinmek için haritanın arama bölümüne "toplanma alanı" yazabilir ya da mobil uygulamadaki toplanma alanı sekmesine de girebilirsiniz. Toplanma alanları hakkında toplamak istediğiniz bu bilgilere anında ulaşabilirsiniz. Toplanma alanları özelliğinin uygulamalara eklenmesi kullanımı dha da profesyonel hale getirdi. 

 


İlgili uygulamalar
Yandex Haritalar API'si Kurumlara AçılıyorYandex Haritalar API'si Kurumlara Açılıyor
Yandex Haritalar 1 milyon kilometre yol gösteriyorYandex Haritalar 1 milyon kilometre yol gösteriyor

PAYLAŞ