Xiaomi'den yana açılır kameralı telefon patenti! - Haberler - indir.com

Xiaomi'den yana açılır kameralı telefon patenti!

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 21 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-02-10 20:31:03
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Akıllı Telefonlar

Mi Mix Alpha tasarımıyla tüm dünyanın ilgisini üzerine çekmeyi başaran Xiaomi geleceğe yönelik çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor. Şirketin yeni altığı patentle son derece farklı bir tasarım üzerinde çalıştığı ortaya çıktı.

Akıllı telefon pazarında üreticiler sık sık yeni patentler alıyor. Kullanıcılara hem tasarım, hem de özellik açısından en farklı ve en gelişmiş akıllı telefonları sunmak için kıyasıya bir rekabet içerisinde olan şirketler arasında olan Xiaomi nerdeyse her ay en az bir patentle karşımıza çıkıyor. Yeni bir akıllı telefon tasarımı için patent aldığı ortaya çıkan Xiomi’nin patent görsellerine göre yeni cihazı yana doğru genişleyebilen bir model olabilir.

Xiaomi Mi 10 ve Mi 10 Pro hakkında önemli sızıntıXiaomi Mi 10 ve Mi 10 Pro hakkında önemli sızıntı

Patent görselinde görüldüğü üzere cihazın genişleyen yan panelinde kamera sistemlerinin bulunması bekleniyor. Mi Mix 3’lü yukarıya doğru açılır kamera mekanizmasını hayata geçiren şirket bu kez bu tasarımı yana çevirmiş gibi duruyor. Oldukça dikkat çekici olan bu tasarımın ilginç görünmesinin yanı sıra kullanıcılara tam ekran deneyimi sağlayacağını belirtmekte de fayda var.

Mi Mix 4 yedi kameralı olabilir mi?

Yan tarafta dörtlü kamera kurulumuna sahip olduğu tahmin edilen cihazın arka panelindeki üçlü kamera sistemi oldukça dikkat çekici olsa da, Xiaomi’den 7 kameralı akıllı telefon gelip gelmeyeceği henüz kesin değil. Bunun yanı sıra patent görseli dikkatli incelendiğinde yana açılan bölüm bir ekran taşıyor gibi görünüyor. Tabi patent görseli net olarak anlaşılmadığından Xiaomi’nin üzerinde çalıştığı cihazın tasarımını net olarak yorumlamak zor. Bunun yanı sıra şirketin bu cihazı piyasaya sürmeme ihtimali de bulunuyor. Bazı söylentiler ise yeni patentin Xiaomi Mi Mix için alındığı yönünde.

Xiaomi üç yeni akıllı telefon patenti aldı

Son dönemlerde katlanabilir ekran pazarına da giriş yapacağı söylenen şirket henüz bu konuda resmi bir adım atmış değil. Ancak şirketin ilk modeli üzerinde çalışmaya başladığı ve ilerleyen dönemlerde resmi bir gösterimle cihazı tanıtacağı söyleniyor. Fütüristik tasarımıyla oldukça pahalı bir fiyat etiketine sahip olan Mi Mix Alpha’nın yanı sıra Xiaomi’nin katlanabilir ekranlı akıllı telefonun ucuz olacağı yönünde söylentilerde bulunmakta. Xiaomi hakkında yeni gelişmelerden haberdar oldukça sizleri bilgilendirmeye devam edeceğiz.


Xiaomi 100W hızlı şarj teknolojisinin zorlukları hakkında açıklama yaptıXiaomi 100W hızlı şarj teknolojisinin zorlukları hakkında açıklama yaptı
Huawei, Oppo, Vivo ve Xiaomi sürpriz bir ortaklığa imza attı!Huawei, Oppo, Vivo ve Xiaomi sürpriz bir ortaklığa imza attı!

PAYLAŞ