Xiaomi üç yeni akıllı telefon patenti aldı - Haberler - indir.com

Xiaomi üç yeni akıllı telefon patenti aldı

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 30 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-01-15 19:50:03
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Akıllı Telefonlar

Çin merkezli teknoloji devi Xiaomi’nin yeni telefonları için aldığı patent görselleri ortaya çıktı. pop-up teknolojisiyle dikkatleri üzerine çeken Xiaomi bu teknolojiye sahip üç yeni akıllı telefonu piyasaya sürebilir.

Akıllı telefon pazarının en iddialı üreticilerinden biri olan Xiaomi, ürün yelpazesini genişletmeye devam ediyor. Geçtiğimiz sene Mi 9T Pro’da karşımıza çıkan pop-up kamera teknolojisi büyük ilgi gören şirket bu teknolojiyi ileri seviyelere taşımak için hazırlanıyor. Bu hamlesiyle akıllı telefon kameralarında yeni bir rekabeti başlatacağı düşünülen Xiaomi’nin 7 pop-up kameralı bir akıllı telefonun patentini aldığı ortaya çıktı.

16 GB RAM'li ilk model Xiaomi Black Shark 3 5G yolda16 GB RAM'li ilk model Xiaomi Black Shark 3 5G yolda

Her yıl gelişmekte olan akıllı telefon teknolojisiyle birlikte üretici şirketler kullanıcılarına en iyi ve en yeni teknolojiyi sunabilmek için birbirleriyle yarışıyor. Yeni teknolojilerin peşinden koşan birçok şirket piyasaya sürdüğü ürünlerin haricinde arka kapıların ardında pek çok teknolojiyi hayata geçirebilmek adına Ar-Ge çalışmaları yapıyor. O şirketlerden biri olan Xiaomi Çin Ulusal Fikri Mülkiyet İdaresi’ndeki (CNIPA) aldığı patent dosyalarından birini kamuoyuna açtı. Bu pantentle pop-up teknolojisinde sınır tanımadığını gözler önüne seren şirket 2020 senesinde fark yaratabilir.

Yayınlanan patent görselleri incelendiğinde Xiaomi’nin en az üç yeni pop-up teknolojisine sahip olan akıllı telefon üzerinde çalıştığını söylemek mümkün. Açılır kapanır kamera mekanizmasına beş tane kamera lensi yerleştirebilmeyi amaçlayan şirket eğer bu düşüncesini gerçekleştirebilirse bu alanda bir ilk olmakla birlikte, oldukça ilgi çekici bir devrin başlangıcını da imzasını atmış olacak.

Xiaomi pop-up teknolojisinde sınırları zorluyor

Xiaomi kamera lens patenti sızdırıldı

Görsellerde de görebileceğiniz gibi Xiaomi’nin açılır kamera teknolojisine sahip olan akıllı telefon çizimlerinin ön panelinde iki kamera yer alıyor. Cihazlar arka panelinde üç ve beşli kamera sistemlerine sahip. oldukça ilgi çekici olan bu proje şimdilik bir hayal olsa da, şirketin bu patent çizimlerini kamuoyuyla paylaşması Xioami’nin gelecekteki telefon teknolojisinin bir ip ucu da olabilir. Toplamda 5’li, 6’li ya da 7’li kamera kurulumuna sahip yeni akıllı telefonların piyasaya ne zaman sürüleceği hatta sürülebilmesinin imkanı var mı konusunda yorum yapmak şimdilik çok zor. Mi Mix Alpha serisiyle bir hayali gerçekleştirme başarısına erişmiş şirketin bu teknoloji hayata geçirip geçirmeyeceğini ilerleyen zamanlarda göreceğiz.


Xiaomi Mi Band 5’in bazı özellikleri belli olduXiaomi Mi Band 5’in bazı özellikleri belli oldu
İddialı tasarımı ile öne çıkan Xiaomi Mi 10 Pro özellikleri ve fiyatıİddialı tasarımı ile öne çıkan Xiaomi Mi 10 Pro özellikleri ve fiyatı

PAYLAŞ