Xiaomi 100W hızlı şarj teknolojisinin zorlukları hakkında açıklama yaptı - Haberler - indir.com

Xiaomi 100W hızlı şarj teknolojisinin zorlukları hakkında açıklama yaptı

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 14 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-02-05 21:01:02
Editör : Onur Köse
Kategori : Akıllı Telefonlar

Günümüzde akıllı telefon üreticilerinin birbirleri arasında çeşitli rekabet konuları bulunuyor. Kamera ve pil boyutu bunlardan birisi olurken, diğer bir rekabet ise hızlı şarj teknolojisi oluyor. Hızlı şarj desteği artık önemli ve olması gereken özelliklerden birisi olurken, Xiaomi’nin geçtiğimiz Mart ayında 100W Super Charge Turbo teknolojisini ilk kez duyurduğunu biliyoruz. Bu kapsamda teknolojinin 4000 mAh’lik bir bataryayı 17 dakika içerisinde nasıl yüzde 100 seviyesinde şarj ettiği gösterilmişti. Geçtiğimiz günlerde ortaya çıkan detaylara göre Nubia Red Magic 5G modelinin 80W hızlı şarj teknolojisine sahip olacağı ifade edildi. Bu görüntüler üzerine ise şirketin üst düzey yöneticilerinden olan Lu Weibing’e göre şuan için 100W hızlı şarjın mümkün olmadığı dile getirildi.

Xiaomi 100W hızlı şarj teknolojisinin detayları

Xiaomi’nin ekran altı kamera teknolojisi hakkında açıklama yaptıXiaomi’nin ekran altı kamera teknolojisi hakkında açıklama yaptı

Xiaomi şirketi bu kapsamda hızlı şarj teknolojilerinin beş teknik zorluk ile karşı karşıya kaldığını belirtiyor. İlk olarak bu problemlerin aşılması belirtilirken, 2020 yılı içerisinde 100W desteğe sahip bir Xiaomi cihazı görürmüyüz henüz bilinmiyor.

  • Pil kapasite kaybı: Piller ısındığı zaman kapasite kaybının arttığı biliniyor. Bu sebeple ise 100W şarj ile 30W şarj arasındaki bir kıyaslamada pil kapasitesinde yüzde 20 daha fazla pil kaybı yaşanıyor.
  • Güvenlik: Bir dönem Galaxy Note 7 serisinde yaşanan batarya problemi sonrasında üretici şirketler için güvenlik oldukça önemli oluyor. Xiaomi ise bu kapsamda telefonu daha güvenli yapmak için cihazın anakartından şarj aletine kadar tüm bileşenleri daha güvenli yapmak zorunda.
  • Teknik uygulama: Weibing, 100W Super Charge Turbo’nun uygulama tarafındaki detayları bilinmiyor. Ancak yüksek voltajlı bir çözümün olduğu da biliniyor.
  • Performan: Şirket bu teknolojiyi mevcut kaynaklar kapsamında tutmak yerine sürdürülebilir olmasını hedefliyor.
  • Çoklu şarj senaryoları: 100W hızlı şarj kablolu bir teknoloji olsa da, Xiaomi bu noktada kablosuz şarj senaryolarını ve şarj cihazı uyumluluğunu da önemsemek zorunda.

Xiaomi şirketi şuan için bu teknolojinin ilk aşamasında bulunuyor ve geliştirme sürecinin ne kadar süre alacağı ise bilinmiyor. Nubia Red Magic 5G’nin 80W hızlı şarj teknolojisini de sunup sunmayacağı henüz bilinmiyor. Bakalım yeni modellerde beklenildiği gibi yeni şarj teknolojisi olacak mı göreceğiz.  


Xiaomi'nin katlanabilir telefonu Mi Mix Fold'un tasarımı ortaya çıkmış olabilirXiaomi'nin katlanabilir telefonu Mi Mix Fold'un tasarımı ortaya çıkmış olabilir
Xiaomi yetkilisi Manu Kumar Jain: Redmi her zaman güçle eş anlamlıdırXiaomi yetkilisi Manu Kumar Jain: Redmi her zaman güçle eş anlamlıdır

PAYLAŞ