Xiaomi'de artık Google Arama ve mesajlaşma uygulamaları ön yüklü gelecek - Haberler - indir.com

Xiaomi'de artık Google Arama ve mesajlaşma uygulamaları ön yüklü gelecek

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 0 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-01-06 20:59:03
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Donanım

Çinli akıllı cep telefonu üreticisi Xiaomi, bugün yaptığı bir açıklama ile beraber kendi arama ve mesajlaşma uygulamalarından vazgeçerek, akıllı cep telefonlarını Google'ın Arama ve Mesajlaşma uygulamalarıyla sunacağını dile getirdi. Xiaomi akıllı cep telefonların bugün bu kadar popüler olmasının sebebi şüphesiz MIUI arayüzüne sahip olmasıdır. Kullanıcılar tarafından kabul görülen ve hatta oldukça beğenilen MIUI arayüz ile beraber şirket kendi uygulamalarını da geliştirmeye yönelik hareket ediyor. Arama ve Mesajlaşma uygulamaları da bunlardan bir kaçı olarak karşımıza çıkıyor. Bugün itibariyle yeni Xiaomi modellerinin, Google'ın kendi Arama ve Mesajlaşma uygulamasıyla yüklü bir şekilde geleceğinin açıklamasını yaptı. 

Gizlilik yasaları bu aşamada zorladı

Xiaomi'nin resmi forumlar aracılığı ile yapılan açıklamaya göre, farklı ülkeler tarafından alınan gizlilik kararları ve kişisel verilerin korunması ile ilgili hazırlanan yasalar bu adımın atılmasına neden oldu. Dolayısıyla şirketi Mi 9 Pro ve ardından çıkacak olan modellerden kendi arama ve mesajlaşma uygulamaları çıkarılacak. Bu durum elbette ki Global modelleri kapsıyor. Şirket, Çin'de çıkaracağı akıllı cep telefonlarında kendi geliştirdiği uygulamaları kullanmaya devam edecek. 

Fiyatı belli olan Xiaomi Watch Color akıllı saat Türkiye’de satılacak mı?Fiyatı belli olan Xiaomi Watch Color akıllı saat Türkiye’de satılacak mı?

Burada önemli olan detaylardan biri de Google'ın Arama ve Mesajlaşma uygulamalarını kullanabilmek için Xiaomi'nin Google Mobil/Play Servisleri'ne ihtiyacı vardır. Burada yapılması gereken çıkarım ise, ülkemizdeki Google ve Rekabet Kurumu arasında yaşanan sorun çözüme kavuşmazsa Xiaomi tarafından alınan karar ülkemize farklı şekilde yansıyabilir. Durumun nasıl ilerleyeceği hakkında kesin bir bilgi olmasa da gelişimlerin bu şekilde ilerlemesi tüketicinin dikkatini çekecek gibi gözüküyor. 

Çinli akıllı cep telefonu üreticisi Xiaomi, kendi uygulaması üzerinde ur alan arama kaydetme özelliği birçok kullanıcı tarafından tercih edilen en fonksiyonel özellikler arasında yer alıyor. Xiaomi, Google uygulamalarına geçmesi ile beraber bu ve buna benzer özellikleri kaybetmiş olacak. Fakat Xiaomi şirketinin geliştirici ekibi arama kaydetme özelliğini 2020 yılında yeniden sunacaklarının haberini de verdi. 

 


Xiaomi, Oppo ve Vivo’nun ortak kablosuz dosya transfer sistemi dünyaya açılıyorXiaomi, Oppo ve Vivo’nun ortak kablosuz dosya transfer sistemi dünyaya açılıyor
Xiaomi Mi 10 ve Mi 10 Pro çıkış tarihi ile ilgili sevindiren açıklamaXiaomi Mi 10 ve Mi 10 Pro çıkış tarihi ile ilgili sevindiren açıklama
Xiaomi güvenlik kameraları korkunç bir hata ile gündemdeXiaomi güvenlik kameraları korkunç bir hata ile gündemde

PAYLAŞ