Xiaomi güvenlik kameraları korkunç bir hata ile gündemde - Haberler - indir.com

Xiaomi güvenlik kameraları korkunç bir hata ile gündemde

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 1 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-01-03 14:59:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Teknoloji

Geçtiğimiz yılın en iyi çıkış yapan akıllı cep telefonu üreticilerinden Xiaomi, bu başarısının yanı sıra aynı zamanda dünyanın en büyük akıllı güvenlik kamerası üreticilerinden biri olmayı da başardı. Fakat şirket bu konu hakkında korkutucu bir sorun ile gündeme geldi. Bildiğiniz üzere akıllı cep pazarına iyi bir noktada yer alan şirketin uygun fiyatlı birçok güvenlik kamerası da bulunuyor. Uygun fiyatlı olması nedeniyle çok tercih edilen bu güvenlik kamera modelleri, genel olarak beğeni toplayan cihazlar arasındadır. Fakat yeni ortaya çıkan sorun, Xiaomi'nin güvenlik kameralarına sahip olan kullanıcıları korkutmuş gözüküyor. 

Konu ile ilgili söylenenlere göre ABD'de yaşayan bir kullanıcı, güvenlik kamerası ile elde ettikleri görüntüyü Google Nest Hub cihazı üzerinden açmak istediğinde beklenmedik sorunlar ile karşı karşıya geldi. Çünkü şöyle ki, kullanıcı kendi güvenlik kamerasından gelen canlı görüntüler yerine farklı bir kullanıcının evinden çekilmiş görüntüleri göstermeye başlamış. Bu durumun nasıl olabileceği ya da nasıl olduğu anlaşılmazken, yaşanan bu durum gerçekten de son derece kötü ve korkutucu gözüküyor.

Xiaomi Mi Note 10, 108 MP'lik kamerasıyla kullanıcılara neler vaat ediyor?Xiaomi Mi Note 10, 108 MP'lik kamerasıyla kullanıcılara neler vaat ediyor?

Söylenenlere göre konu ile ilgili hem Xiaomi hem de Google ile iletişime geçilmiş durumdadır. Şu an için Xiaomi'den resmi bir açıklama gelmedi. Google ise yaşanan durumun farkında olduklarını ve bir an önce çözülmesi için şirkete bildirdiklerini aktardı. Google şirketi Xiaomi'nin güvenlik kameraları için Assistant ve Google Home'un entegre bir şekilde çalışması kısa bir süreliğine kapatıldığı dile getirildi. 

Xiaomi, milyonlarca güvenlik kamerası sayışı yapıyor

Yaşanan bu sorunun geniş kapsamlı olup olmadığını şu an için belirlemek pek de mümkün değildir. Şu an için diğer buna benzer platformlarda şu an yaşanan soruna benzer herhangi bir sorun meydana gelmiyor. Fakat şunu da belirtmek gerekiyor ki internete bağlı olan cihazlarda her zaman buna benzer riskler bulunuyordur. Yaşanan sorunun kısa süre içerisinde çözülmesi bekleniyor. 

 


Xiaomi amiral gemisi akıllı telefonlarını artık kendi fabrikasında üretecekXiaomi amiral gemisi akıllı telefonlarını artık kendi fabrikasında üretecek
Fiyatı belli olan Xiaomi Watch Color akıllı saat Türkiye’de satılacak mı?Fiyatı belli olan Xiaomi Watch Color akıllı saat Türkiye’de satılacak mı?
Xiaomi, Oppo ve Vivo’nun ortak kablosuz dosya transfer sistemi dünyaya açılıyorXiaomi, Oppo ve Vivo’nun ortak kablosuz dosya transfer sistemi dünyaya açılıyor

PAYLAŞ