Windows 10'nun Başlat menüsü yenileniyor - Haberler - indir.com

Windows 10'nun Başlat menüsü yenileniyor

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 22 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-07-04 09:01:02
Editör : Onur Köse
Kategori : Donanım

Yazılım devi Microsoft tarafından Windows 10’un son test sürümü yayınlandı. Yayınlanmış olan bu yeni sürümde Windows 10’un tartışmalı Başlat Menüsü’ne yeni bir tasarım getirildiğini görüyoruz. Ayrıca Alt-Tab kombinasyonu da yeni güncelleme ile değişiyor. Diğer yandan yeni güncelleme ile beraber Windows 10’un görev çubuğu bölümü de daha özelleştirilebilir oluyor. ABD merkezli şirket Microsoft’un işletim sistemi olan Windows 10 üzerindeki çalışmaları devam ediyor. Şirketin kısa süre önce yayınlamış olduğu Windows 10 Sürüm 2004 hataları sebebiyle yaşamış olduğu sorunların üstesinden gelmiş ve yeni özellikler üzerinde çalışmalara başlamıştı. Öyle ki Microsoft, yeni Windows 10 Başlat Menüsü ve güncellenen Alt-Tab kombinasyonunu duyurdu.

Windows 10 yeni Başlat Menüsü tasarımını duyurdu

'Windows 10 Özellik Deneyim Paketi' nedir?'Windows 10 Özellik Deneyim Paketi' nedir?

Başlat menüsü tasarımı Windows 10’un her zaman tartışılan konularından biris oldu. Microsoft, kullanıcıların istekleri doğrultusunda çizgisini bir türlü tutturamadı. Kullanıcılar bu kapsamda Başlat Menüsü hakkında rahatsızlıklarını ifade ederken, Microsoft cephesinden gelen son hamle ile beraber yeni Başlat Menüsü tasarımı karşımıza çıkıyor. Ancak ortaya çıkana göre yeni tasarım ile önceki tasarım arasındaki farkı anlamak oldukça zor oluyor.

Microsoft, Windows 10’un Başlat Menüsü’nde Canlı Döşemeler olarak adlandırmış olduğu bir yapı kullanıyor. Bu yapı ile Windows 10’un yeni Başlat Menüsü tasarımı da değişiyor. Şirket, Windows 10 kullanıcılarının aradıklarını kolay bir şekilde bulabilmeleri için daha temiz bir arka plan tercih ettiğini görüyoruz. Bu kapsamda yeni tasarımın daha sade ve akıcı olduğunu söyleyebiliriz. Mevcut Başlat Menüsü tasarımında mavi renk tonları öne çıkıyordu. Yeni tasarımda ise şeffaflığın ön plana çıktığını görüyoruz. Bu durumda aranan içeriğin daha kolay bulunabileceği anlamına geliyor.

Alt-Tab menü yeniliği

Microsoft’un Windows 10’daki bir başka yeniliği ise Alt-Tab kombinasyonu oluyor. Bu kombinasyon hep uygulamalar arasında geçişi kolaylaştırıyordu. Ancak bu özelliğin biraz daha gelişmesini isteyen şirket, yeni Alt-Tab kombinasyonu ile Chromium tabanlı Edge’deki tüm sekmeleri de bu kombinasyon içerisine dahil etti. Uygulamalar da bu menüde kalmaya devam ederken açmış olduğunuz sekmeleri de yine Alt-Tab bölümünde görmeniz mümkün olacak. Bu özellikler şuan için test edilirken, yakın zamanda yayınlanması bekleniyor.


Windows 10'da aylar önce ortaya çıkan bir güvenlik açığının giderilmediği ortaya çıktıWindows 10'da aylar önce ortaya çıkan bir güvenlik açığının giderilmediği ortaya çıktı
Microsoft Windows 10 için yine sorunlu bir güncelleme yayımladıMicrosoft Windows 10 için yine sorunlu bir güncelleme yayımladı

PAYLAŞ