'Windows 10 Özellik Deneyim Paketi' nedir? - Haberler - indir.com

'Windows 10 Özellik Deneyim Paketi' nedir?

Tahmini Okuma Süresi : 3 ' 11 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-06-13 15:01:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Donanım

Teknoloji dünyasının başarılı isimlerinden Microsoft'un kısa bir süre önce dağıtmaya başladığı Windows sürüm 2004 güncellemesi, bazı kullanıcılar için yeni özellikler sunuyor. İlginç bir şekilde Microsoft, 'Özellik Deneyim Paketi' şeklinde isimlendirilen bu özellikle ilgili neredeyse hiç bir açıklama yapmamıştır. ABD merkezli olan teknoloji devi Microsoft, kısa bir süre önce en yeni Windows 10 sürümünü kullanıcılara sundu. Windows 10, 2004 olarak adlandırılan bu sürüm, işletim sistemine onlarca yeni özellik kazandırdı. Şu an için dağıtımına halen devam edilen bu güncelleme, her ne kadar çeşitli sorunlara sahip olsa da isteyen kullanıcılar tarafından deneyimlenebiliyor. 

Windows 10'un son büyük güncellemesini alan bazı kullanıcılar, bilgisayarlarının "Hakkında" bölümüne girdiklerinde yeni bir bölümün varlığını keşfettiler. Bu bölümde "Windows Özellik Deneyim Paketi" yazıyor ve bir sürüm kodu bulunuyor. Microsoft henüz bu konuda bir açıklama yapmadığı için özellik ilk başta tam olarak anlaşılamadı. Peki Windows 10 2004'le gelen Windows Özellik Deneyim Paketi, kullanıcılar için ne ifade ediyor?

Microsoft’tan Windows 10X açıklamasıMicrosoft’tan Windows 10X açıklaması

Windows 10, bazı kullanıcılara özel özellik sunuyor

Konunun aslına bakılacak olursa Windows Özellik Deneyim Paketi yeni bir özellik değildir. 2019 yılının aralık ayından bu yana kısıtlı bir kullanıcı kitlesine dağıtılan bu paket, Windows 10 Sürüm 2004 ile tüm kullanıcılara ulaşmaya başladı. Konuyla ilgili uzmanlar, özellik hakkında Microsoft'a birkaç kez ulaşmışlar ve en sonunda bir Microsoft sözcüsü, gelen sorulara yanıt vermiş. İlginç olan nokta, sözcünün Microsoft'un bu konuyla ilgili söyleyecek bir sözünün olmadığı şeklinde bir yanıt vermiş olması.

Uzmanlar, Microsoft'un Windows 10 için hazırladığı Özellik Deneyim Paketi'nin "isteğe bağlı bir özellik" olduğunu ifade ediyorlar. Yani bu özellik, en azından Windows 10 Sürüm 2004'e kadar kullanıcıların tercihleri doğrultusunda yükleniyordu. Son güncelleme ile birlikte ise 44.15 MB büyüklüğündeki bu paket, tüm kullanıcılara ulaştı ve Windows 10 için kritik özel bazı bileşenleri içeriyor. Üstelik Microsoft'a göre bu paketin kesinlikle kaldırılmaması gerekiyor.

Microsoft; Windows XP, Windows Vista ve Windows 7 için de "Windows Deneyim Paketi" isminde bir paket oluşturmuştu. Özellik Deneyim Paketi'nin isminin Windows Deneyim Paketi ile yakın olması, bu özelliklerin yakın olduğunu düşündürebilir. Ancak bu ikisinin birbiriyle karıştırılmaması gerekiyor çünkü Özellik Deneyim Paketi farklı bir işleve sahip. Özellik Deneyim Paketi ile ilgili yapılan incelemeler, bu paketin Windows 10'u daha hızlı bir şekilde güncellemek için geliştirilmiş olabileceğini ortaya koyuyor. Bu paket kullanılarak çeşitli uygulamalar, Microsoft Store üzerinden direk olarak güncelleme işlemi yapılıyor. Bu durum, Özellik Deneyim Paketi'ndeki uygulamaların tek tek değil, bir bütün halinde çalışacağını ve yapılacak güncellemelerin de uygulama bazında değil, toplu olacağını ortaya koyuyor.

Özellik Deneyim Paketi'nin içinde ne olduğunu inceleyen uzmanlar, bu pakette güncellenmiş bir ekran alıntısı aracının, güncellenmiş bir metin giriş panelinin ve güncellenmiş bir Windows Shell önerileri kullanıcı arayüzünün bulunduğunu ifade ediyorlar. Özellik Deneyim Paketi, şu an için pek de işlevsel olmasa da ilerleyen dönemlerde kullanıcılar için bazı avantajlar sunabilir.


Yeni Windows 10 güncellemesiyle 20H2 sürümüne ait detaylar ortaya çıktıYeni Windows 10 güncellemesiyle 20H2 sürümüne ait detaylar ortaya çıktı
Windows 10 için PowerToys Run aracı kullanıma sunulduWindows 10 için PowerToys Run aracı kullanıma sunuldu
Windows 10'un Windows 10'un "Hızlı Başlat" özelliği güncellemelerde sorun yaratıyor

PAYLAŞ