WhatsApp'ın

WhatsApp'ın "Karanlık Mod" özelliği masaüstü sürümüne geliyor!

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 26 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-02-26 18:31:03
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Donanım

Geçtiğimiz haftalarda “Karanlık mod” desteğini mobil cihazlara sunan WhatsApp’ın masaüstü sürümü de “Karanlık mod” özelliğine kavuşuyor.

Dünyanın çapında büyük bir kullanıcı kitlesine sahip olan popüler anlık mesajlaşma uygulaması WhatsApp uzun bir süredir “Karanlık mod” özelliğiyle gündemde. Geçtiğimiz sene iOS 13 ve Android 11 ile birlikte yerleşik “Karanlık mod” desteğinin gelmesi kullanıcıların bu açıdan uygulamalardan da beklentisini arttırdı. Günümüzde pek çok uygulama da kullanıcılara sunulan bu özelliğin WhatsApp’a entegre edilmesi beklenenden uzun sürdü.

Google'dan kaynaklı bir hata yüzünden gizli WhatsApp gruplarını herkes görebiliyor!Google'dan kaynaklı bir hata yüzünden gizli WhatsApp gruplarını herkes görebiliyor!

Facebook’un “Karanlık mod” özelliğini Instagram’da kullanıma sunması da WhatsApp’ta bu özelliğin neden sunulmadığı tartışmasını yaratmıştı ki, WhatsApp’ın mobil cihazlar için “Karanlık mod” özelliği geçtiğimiz haftalarda beta kullanıcılarına sunuldu.

WhatsApp’ın masaüstü sürümü için “Karanlık mod” özelliği geliştiriliyor

Ancak bugün ortaya çıkan bilgilere göre WhatsApp’a “Karanlık mod” özelliğini sunmakta geç kaldığıyla eleştirilen Facebook’un uygulamayla ilgili farklı planları olduğunu gözler önüne serdi. WhatsApp uygulamasının son güncellemesiyle keşfedilen kodlar uygulamanın masaüstü sürümü için de “Karanlık mod” desteğinin geliştirilmekte olduğunu ortaya çıkardı.

WhatsApp’ın kodlarının dikkatli incelenmesi sonucu ortaya çıkarılan yeni özellik “xda developers” tarafından tespit edildi. “xda developers” kodlar çalıştırıldığında uygulamanın masaüstü sürümünde “Karanlık mod”un aktif edildiğini gözler önüne serdi.

WhatsaApp "Koyu mod" özelliği iOS cihazlar için yayınlandı!

Yeni özellikle ilgili paylaşılan görsel uygulamanın masaüstü sürümündeki “Karanlık mod” özelliğinin Android cihazlar için geliştirilen temayla aynı olduğunu gösterse de, WhatsApp’ın bu özelliği kullanıma sunmadan önce değiştirebilme ihtimalinin olduğunu da göz ardı etmemek gerekiyor. Masaüstü sürümü için “Karanlık mod “ özelliğinin ne zaman yayınlanacağı ise henüz belli değil. WhatsApp’la ilgili gelişmelerden sizleri bilgilendrmeye devam ediyor olacağız.


Siber dolandırıcıların yeni hedefi WhatsApp grupları!Siber dolandırıcıların yeni hedefi WhatsApp grupları!

PAYLAŞ