Siber dolandırıcıların yeni hedefi WhatsApp grupları! - Haberler - indir.com

Siber dolandırıcıların yeni hedefi WhatsApp grupları!

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 27 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-02-25 14:31:02
Editör : Görkem Günay
Kategori : Uygulama

Bir teknoloji firması, siber dolandırıcılık yapan kişiler arasında hızlı bir şekilde yaygınlaşan ve insanların WhatsApp grupları aracılığı ile dolandırıldığı bir yöntem konusunda uyarılarda bulundu.

Teknoloji firması Vade Secure uzmanları, dijital dolandırıcılar arasında hızlı bir şekilde yaygınlaşan dolandırıcılık yöntemine dair uyarılarda bulundu. Özellikle WhatsApp üzerinden gerçekleştirilen "kimlik avı" dolandırıcılık yöntemi,  insanların parolalarını, banka bilgilerini ve diğer pek çok kişisel verisini tehlikeye atıyor. 

Akıllı telefonlar için Microsoft Defender hamlesiAkıllı telefonlar için Microsoft Defender hamlesi

Kimlik avı dolandırıcılıkların genellikle bir finans kurumu veya başka bir güvenilir kuruluş gibi görünmek sureti ile gerçekleştirildiğini ifade eden güvenlik şirketi Vade Secure, sosyal medyadaki bu tür dolandırıcılıkların giderek artış gösterdiğini belirtiyor. Bu konuda uyarılarda bulunan güvenlik şirketi, sosyal medyada yer alan kimlik avı dolandırıcılıklarının, 2019 yılının ikinci çeyreğine oranla  üçüncü çeyrekte iki kat artış gösterdiğini söylüyor.

Siber dolandırıcılar, WhatsApp grupları aracılığıyla kişilerin kimlik bilgilerini çalıyor

WhatsApp dolandırıcılık

Uzmanlar, siber dolandırıcılıktaki  önlenemeyen bu yükselişin özellikle WhatsApp ile ilişkili olduğunu ifade ediyor. Bu noktada dijital dolandırıcılar arasında hızlı bir biçimde yaygınlık gösteren yeni yöntem, İnsanları WhatsApp üzerinden bir pornografik içerik grubuna katılım sağlamaları için davet ediyor. Hedefteki kurban kişiler, bir defa bu gruba katılım sağlamak yönünde ikna edildikten sonra kimlik avı ve dolandırıcılık işlemlerinin gerçekleşeceği internet sitelerini ziyaret etmeye teşvik ediliyor.

Bahsettiğimiz bu dolandırıcılık yönteminde WhatsApp'ın herhangi bir hatasının olmadığını söylememiz gerekiyor. Bu konuda teknoloji firması, WhatsApp’ın tehlikeli bağlantıları kaldırarak insanların iletişimini sansürleyemeyeceğini, böyle bir durumun kullanıcı güvenini azaltacağını ve uçtan uca şifreleme yönteminin sağladığı korumaları engelleyeceğini söylüyor. Bu noktada bireylerin güvenliğiyse tamamen kendi sorumlulukları altında.

Güvenlik uzmanları, kullanıcıların bu tür saldırılardan kendilerini korumaları için birkaç uyarıda bulunuyor. Bu uyarılar arasında kaynağı bilinmeyen bağlantılara tıklamamak ve güvenli olduğundan emin olunmayan iletilerin bağlantılarını takip etmekten kaçınmak bulunuyor.

 


Huawei MateBook X Pro Tanıtımını Barselona'da GerçekleştirdiHuawei MateBook X Pro Tanıtımını Barselona'da Gerçekleştirdi

PAYLAŞ