Google'dan kaynaklı bir hata yüzünden gizli WhatsApp gruplarını herkes görebiliyor! - Haberler - indir.com

Google'dan kaynaklı bir hata yüzünden gizli WhatsApp gruplarını herkes görebiliyor!

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 0 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-02-24 10:31:02
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Donanım

Whatsapp gruplarına katılmak için paylaşılan bağlanılanılara Google’ın indekslemesi nedeniyle gizli gruplara erişilebiliyor.

Bildiğiniz üzere WhatsApp kitlelerin birbiriyle iletişimi ve haberleşmesi için de önemli bir yere sahip. Bunu sağlayan özellik ise uygulamanın sunduğu sohbet grupları desteği. Herkesin dahil olması istenmediği gruplara katılım ancak gruptan birinin size bir bağlantı göndermesiyle ya da bağlantının konuyla ilgili bir sayfada paylaşılmasıyla mümkün oluyor. Ancak bu noktada Google’da önemli bir güvenlik açığı olduğu ortaya çıktı. Gruplara katılmak paylaşılan bağlantılar herkesin gruplara erişmesine neden oluyor.

Google reklam kurallarını ihlal eden uygulamaları Play Store'dan kaldıracak!Google reklam kurallarını ihlal eden uygulamaları Play Store'dan kaldıracak!

Google indekslemesi WhatsApp gruplarının güvenliğini riske atıyor!

Gruba yeni bir kullanıcı davet etmek için paylaşılan bağlantıların arama motorunda indekslendiği ortaya çıktı. Google’ın bu hamlesi uygulamanın güvenliğini de ciddi anlamda riske atıyor. Bağlantıların indesklenmesi birkaç basit arama sonucunda bağlantıların erişilebilir olmasına enden oluyor. Bu noktada grupta olan kullanıcıların kişisel verileri ciddi anlamda risk altına giriyor.

WhatsApp’ta ortaya çıkan ciddi güvenlik açığı

Motherboard tarafından konuyla ilgili yapılan araştırmada 470 binin üzerine WhatsApp grubunun bağlantısına ulaşıldı. Bunun yanı sıra Birleşmiş milletler tarafından desteklendiği söylenen bir gruba dahil olmayı da başaran Motherboard gruptaki herkesin telefon numarasına erişim sağlanabileceğini kanıtladı.

WhatsApp cephesinde meydana gelen bu sorunun diğer anlık mesajlaşma uygulamalarında da görülmesi oldukça muhtemel. Bu noktada grupların güvenliğini sağlamak için yapılması gereken tek şey grup yöneticilerin grubu katılıma kapatması olabilir. Konuyla ilgili olarak Google’dan ise henüz bir açıklama gelmesi.


Google, YouTube Music'e kişisel müzik yükleme özelliğiyle ilgili detayları açıkladıGoogle, YouTube Music'e kişisel müzik yükleme özelliğiyle ilgili detayları açıkladı
Google’ın popüler servisi Gmail’e yeni filtreler eklendiGoogle’ın popüler servisi Gmail’e yeni filtreler eklendi

PAYLAŞ