WhatsaApp

WhatsaApp "Koyu mod" özelliği iOS cihazlar için yayınlandı!

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 57 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-02-10 21:31:03
Editör : Onur Köse
Kategori : Donanım

Dünyanın en popüler anlık mesajlaşma uygulaması olan WhatsApp için yenilikler görmeye devam ediyoruz. Kullanıcı deneyimini her zaman üst seviyede tutmayı hedefleyen şirket, bu noktada yeni özellikleri uygulamaya entegre etmeye devam ediyor. Şimdi ise WhatsApp geliştirici ekibi tarafından uygulamanın iOS beta sürümü güncellendi. Güncelleme ile beraber ise beta sürüme karanlık mod özelliği geldi. Şuan için TestFlight programına dahil olan iPhone kullanıcıları WhatsApp’ın karanlık mod özelliğini deneyimleyebilecekler. 2019’un son dönemi ile beraber çeşitli uygulama ve geliştiriciler tarafından karanlık mod özelliğini gördük. iOS 13 ile beraber sistemin dark mod olması ile beraber uygulamalar da şimdi bu temaya sahip olmaya devam ediyor.

iOS için WhatsApp karanlık mod özelliği geldi

Telegram CEO'su WhatsApp'ın uçtan uca şifreleme yönetiminin yeterince güvenli olmadığını açıkladı!Telegram CEO'su WhatsApp'ın uçtan uca şifreleme yönetiminin yeterince güvenli olmadığını açıkladı!

WhatsApp için uzun bir süredir karanlık mod özelliği gelmesi bekleniyordu. Henüz geliştirilme aşamasında olan WhatsApp karanlık modu, geçtiğimiz günlerde Android beta kullanıcıları için sunulmuştu. WhatsApp geliştiricileri tarafından ise şimdi iOS Beta uygulaması güncellendi ve karanlık mod iPhone cihazlar için sunulmuş oldu. Ancak WhatsApp’ın TestFlight programına dahil olan iPhone kullanıcılarının test edebileceğini belirtelim. iPhone sahipleri söz konusu bu karanlık modu ilerleyen günlerde tam sürüm olarak tüm cihazlarda kullanabilecekler.

WhatsApp’ın en yeni iOS beta sürümünde kullanıcıların kullanacağı karanlık mod özelliği, Android’de olduğu gibi tamamen siyah bir zemin üzerinde olmayacak. Öyle ki daha önceki görüntülere göre de karanlık mod, koyu gri bir renk tasarımına sahip olmuştu. Geliştirici ekip tarafından en yeni Android için yayınlanan güncelleme de ise kullanıcılara bazı renk alternatifleri sunuldu. Benzer hamleyi de iOS için yakında görebiliriz. OLED panele sahip ekranlar siyah renkli temalarda daha az güç tüketimi sağlıyor. Bu sayede batarya performansında olumlu yönde etkileniyor. Yakın zamanda nihai sürümün iOS kullanıcıları için sunulması bekleniyor.  


WhatsApp'ın kullanıcı verilerini tehlikeye atan açığı giderildiWhatsApp'ın kullanıcı verilerini tehlikeye atan açığı giderildi
WhatsApp'ta bir hesap neden banlanır?WhatsApp'ta bir hesap neden banlanır?

PAYLAŞ