Vivo yeni arayüzü Origin OS'u bu sene sonuna kadar kullanıma sunabilir - Haberler - indir.com

Vivo yeni arayüzü Origin OS'u bu sene sonuna kadar kullanıma sunabilir

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 59 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-10-28 10:00:01
Editör : Onur Köse
Kategori : Akıllı Telefonlar

Son dönemlerde ülkemizde de hizmet faaliyetlerini başlatan akıllı telefon üretici markası Vivo’nun yeni kullanıcı arayüzü olan Origin OS’un bu yıl sona ermeden önce duyurulacağı iddia edildi. Origin OS’un ise mevcut kullanıcı arayüzü FutouchOS’un yerini alması bekleniyor. Birçok akıllı telefon üretici markası, akıllı telefonlarında Android işletim sistemlerine ek olarak kullanıcı arayüzü kullanıyorlar. Bu noktada pazara sürülen Xiaomi’nin MIUI’ı, Huawei’nin EMUI, ve OnePlus’ın ise HydrogenOS gibi birçok kullanıcı arayüzünü görüyoruz. Son dönemlerde yükselen başarısı ile dikat çeken Vivo ise FuntouchOS adlı kendi kullanıcı arayüzüne sahip durumda. Ancak şirketin bu sistemi yeni bir arayüz ile değiştireceği idddia edildi.

Çin’in sosyal medya platformu olan Weibo’da ortaya çıkan habere göre Origin OS adlı yeni arayüz mevcut olan FuntouchOS’un yerini alacak gibi duruyor. Yetkilileri bu sürüm üzerinde çalışmalarını sürdürürken önceki nesle göre daha gelişmiş özelliklere ve iyileştirmelere sahip olarak gelecek.

Tanıtımı yapılan Vivo V20 SE özellikleri ve fiyatıTanıtımı yapılan Vivo V20 SE özellikleri ve fiyatı

Origin OS kullanıcı arayüzü bu yıl gelebilir

Pazara yakın kaynaklar, vivo’nun bu yeni kullanıcı arayüzünün bu yılın Kasım yada Aralık ayları arsında vivo X60 serisi ile beraber duyurulacağını iddia ediyor. Bu yeni kullanıcı arayüzünün, FuntouchOS’ta olduğu gibi Android işletim sistemi üzerine kurulu olması ancak kullanıcılara daha gelişmiş bir akıllı telefon deneyimi sunması bekleniyor. Geçtiğimiz yılın aynı döneminde vivo’nun FuntouchOS proje yöneticisi, şirketin FuntouchoS arayüzünü JaviOS’a dönüştürme planının olduğunu belirtmişti. O dönemlerde JoviOS’un vivo’nun yeni kullanıcı arayüzü aolacağına dair dedikodular olmuş ve bu sistem hakkında bir paylaşım yapılmamıştı.

Çin merkezli üretici Android 11 tabanlı Funtouch OS 11 ile gelecek olan yenilikleri geçtiğimiz günlerde açıklamıştı. Şuan için sadece vivo V20 kutusundan bu sistemle çıkmış olsa da, X50 serisi ve vivo V19 gibi modellerde güncellemeye yakında erişecekler.


Vivo'dan çıkarılabilir kameralı akıllı telefonVivo'dan çıkarılabilir kameralı akıllı telefon
Resmi olarak tanıtılan Vivo X51 5G özellikleri ve fiyatıResmi olarak tanıtılan Vivo X51 5G özellikleri ve fiyatı

PAYLAŞ