Vivo'dan çıkarılabilir kameralı akıllı telefon - Haberler - indir.com

Vivo'dan çıkarılabilir kameralı akıllı telefon

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 18 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-10-12 10:00:02
Editör : Onur Köse
Kategori : Akıllı Telefonlar

Çinli akıllı telefon üreticisi Vivo’nun hazırlamış olduğu konsept akıllı telefon modeli Red Dot Tasarım Ödülü’nün kazananı oldu. Bu cihazın bu ödülü almasının en büyük sebeplerinden birisi ise IFEA olarak adlandırılan ve istenildiği zaman çıkarılabilen bir ön kamera tasarımı oluyor. Çinli teknoloji şirketi Vivo tarafından geliştirilen bu konsept akıllı telefon modeli Red Dot Tasarım Ödülleri kapsamında bir ödüle sahip oldu. Bu telefonun ödül kazanmasındaki en büyük faktörün ise biraz önce belirttiğimiz gibi çıkartılabilen bir ön kamera tasarımıydı. IFEA olarak adlandırılan bu kamera yapısı, fotoğraf ve video çekmeyi sevenler için ilginç ve benzersiz bir deneyim sunabilir.

Akıllı telefon pazarında her an değişebilen yapılar görmeye devam ediyor. Teknoloji şirketleri bu değişkenliklere ayak uydurarak trendleri sürdürmeye devam ediyorlar. Vivo ise IFEA kamera teknolojisi ile yeni bir trendi başlatıyor olabilir.

Tanıtımı yapılan bütçe dostu telefon vivo Y51 özellikleri ve fiyatıTanıtımı yapılan bütçe dostu telefon vivo Y51 özellikleri ve fiyatı

Vivo’nun çıkartılabilir ön kameralı yeni akıllı telefonu

Vivo’nun henüz konsept bir tasarımı olan bu model temel olarak açılabilir yapıda ikili ön kameraya sahip olarak geliyor. Bu kurulum ile kullanıcılar selfie çekimleri yapabiliyorken, dilerlerse kamerayı sensörden çekerek ayırabiliyorlar. Modüler yapı sunan bu kamera benzersiz bir deneyim sunmayı hedefliyor. Öyle ki cihazdan ayrıldıktan sonra bile kullanılabiliyor. IFEA’nın küçükte olsa dahili bir bataryası bulunuyor. Bu batarya ile cihazdan ayrıldığında çalışması sağlanıyor. Bluetooth ile cihaza sürekli bağlı olan bu kamera parçası, bu sayede kamera ayrı iken bile fotoğraf ve video çekilmesine olanak sağlıyor. Öyle ki kullanıcı yakınlaştırma ve çeşitli sahne modlarını da bu donanım parçası ayrıyken kullanmaya devam edebiliyor.

Dikkat çeken özelliklere sahip olan IFEA, yetenekleri bununla kalmıyor. Bu çıkartılabilen kamera sesli kontrol özelliğine de sahip durumda. Diğer yandan oldukça geniş bir aksesuar desteği sunulurken, modüler kameranın dahili hafızasının genişletilmesi bile sağlanabiliyor. Vivo’ya göre ise IFEA, kendilerinin giremedikleri küçük yerleri görmek isteyen kullanıcılar için birebir bir ürün olacak. Ödüllü bir tasarım olan IFEA için henüz konsept bir teknoloji olduğunu ve ürünün son kullanıcıya erişip erişmeyeceği ise henüz bilinmiyor. Ancak pazara girer ise birçok kullanıcı tarafından dikkat çekmesi bekleniyor.  


Tanıtımı yapılan Vivo V20 ve V20 Pro özellikleri ve fiyatıTanıtımı yapılan Vivo V20 ve V20 Pro özellikleri ve fiyatı
Tanıtımı yapılan Vivo V20 SE özellikleri ve fiyatıTanıtımı yapılan Vivo V20 SE özellikleri ve fiyatı

PAYLAŞ