Twitter Türkiye’yi hedef alan hesapları siliyor! - Haberler - indir.com

Twitter Türkiye’yi hedef alan hesapları siliyor!

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 58 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-04-03 18:31:02
Editör : Onur Köse
Kategori : Teknoloji

Popüler sosyal medya platformu Twitter, Suudi Arabistan ve Mısır hükümetleri tarafından desteklenen Türkiye’ye yönelik eleştiri mesajları paylaşan binlerce Twitter hesabını sildiğini duyurdu. Twitter cephesinden gelen açıklamaya göre özellikle 5 ülkede yer alan bazı ağlar, çeşitli ülkelere zarar vermek için Twitter hesapları bulunduruyorlar. Bir süredir Türkiye’ye yönelik yapılan bu düşmanca paylaşımları gerçekleştiren binlerce hesabı kapattığını duyurdu. Twitter, şeffaflığın servis için önemli olduğunu ve devlet destekli bilgi operasyonlarına yönelik Endonezya, Mısır, Honduras ve Sırbistan’dan yönetimi gerçekleştirilen İran, Türkiye ve Katar gibi ülkelere karşı eleştiri mesajları yayınlayan birçok hesabı kapattı.

Twitter, Türkiye’ye yapılan eleştiri hesaplarını kapatıyor

Twitter Twitter "Nefret söylemleri politikası"nda değişikliğe gidiyor!

Yapılan açıklamalara göre Mısır’da El Fagr adlı bir ağ ortaya çıktı ve bu sahte ağ üzerinden hesap oluşturup medyada Türkiye, İran ve Katar aleyhine mesajlar paylaşan 2541 hesabın tespit edilip kapatıldığı belirtiliyor. Twitter, tarafından bu ağın Mısır hükümeti tarafından yönlendirildiği de belirtiliyor. Mısır haricinde Türkiye’ye manipülasyon hedefi gösteren bir diğer ülkenin ise Suudi Arabistan olduğu belirtiliyor. Suudi Arabistan destekli ağ üzerinden Türkiye ve Katar’ın faaliyetlerini eleştiren 5350 hesabın silindiği belirtiliyor. Bu operasyonda ise Türkiye’ye yönelik sahte eleştiri yapan 7891 hesabın askıya alındığını duyurdu.

Bu araştırma neticesinde Mısır ve Suudi Arabistan ülkelerinin yanı sıra Endonezya, Sırbistan ve Honduras’ta farklı ülkelerde siyasi amaçlı yapılan paylaşımlara ait binlerce hesabın silindiğini duyurdu. Günümüzde ülkeler karşısındaki ülkenin iç siyasetinde karışıklık ve kaos yaratmak adına sosyal medya gücünü kullanıyorlar. Merkez tarafından yönetilen bu hesaplar sosyal medyada paylaşımlar yaparak ülkelerin iç huzurunu bozarak yanlış spekülasyonlar yaratmayı hedefliyorlar. Twitter platformu ise bu tarz sahte hamleleri ve operasyonları engellemek adına hesapları kapatmaya devam ediyor. Her ay binlerce hesabın askıya alındığını belirtelim.


Twitter çalışanlarına evden çalışma talimatı verdiTwitter çalışanlarına evden çalışma talimatı verdi
Twitter sahte tweetleri kaldırmak için harekete geçti!Twitter sahte tweetleri kaldırmak için harekete geçti!

PAYLAŞ