Twitter sahte tweetleri kaldırmak için harekete geçti! - Haberler - indir.com

Twitter sahte tweetleri kaldırmak için harekete geçti!

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 34 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-03-20 13:00:02
Editör : Görkem Günay
Kategori : Sosyal Medya

Twitter, dünyayı etkisi altına alan Corona virüs ile ilgili yanlış bilgilendirilme yapılmasına karşı küresel mücadeleye katılan en son firmalardan birisi durumunda. Çarşamba günü, Corona virüsü hakkındaki yaptığı geniş kapsamlı blog yayınında kullanıcıların Corona virüs ile ilgili olarak yapılan yanlış bilgilendirme içeren tweetleri silmesi gerekeceğini belirtti.

Twitter çalışanlarına evden çalışma talimatı verdiTwitter çalışanlarına evden çalışma talimatı verdi

Mizahi ögelere dikkat!

Çarşamba günü Twitter güvenlik politikasını "İnsanları COVID-19‘u yayma riskini daha yüksek hale getirebilecek” tweetleri yasaklayacak şekilde güncelledi. Yeni politika, virüs konusunda uzmanların rehberliğini kabul etmeyen, sahte ya da etkisiz tedaviler, önleme ve teşhis tekniklerini teşvik eden tweetlerin yanı sıra sağlık yetkililerinden ya da uzmanların uyarıları gibi yazıları tweetleri yasaklıyor. Twitter'ın ana hatları ile ilgili ortaya koyduğu yeni yönergeler göz önüne alındığı zaman, platform bunun için epey bir uğraş verecek. Sosyal mesafenin korunma konusunda etkili olmadığını iddia eden bir tweet kaldırılmaya tabi oluyor. Örnek olarak bir kullanıcı çamaşır suyu içmek gibi tehlikeli şeyler içeren söyleyen tweetleri silmesini isteyecek. Tweet mizahi ögeler içerse dahi, bu içerik bağlamdan çıkarıldığında zararlı olabilir. Twitter ayrıca, “Corona virüsü bir sahtekarlıktır ve gerçek değil. Dışarı çıkın!” gibi tweetleri de göz ardı etmeyecek.

Teyit edilmemiş sağlık bilgilerinin önüne geçilecek

Ayrıca bir nevi de koltuk doktoru olan yani teyit edilmeyen bilgiler veren birtakım kullanıcıların tweetleri yasaklanacak. Örneğin, "Islak öksürüğünüz varsa, bu Corona virüs demek değildir. Corona virüsü kuru öksürük ile kendini belli eder.” gibi iddiaları da ortadan kaldırmayı hedefliyor. Kullanıcıların, takipçilerini Çin restoranlarından yemekler yemeyi caydırması, Corona virüsü üzerinden ırkçılık yapmasına da için vermeyecek olan platform, önlemlerini artıracak.

What this means for you:
- We’re working to improve our tech so it can make more enforcement calls — this might result in some mistakes.
- We’re meeting daily to see what changes we need to make.
- We’re staying engaged with partners around the world. — Twitter Safety (@TwitterSafety) March 17, 2020

Twitter'ın Corona virüs ile ilgili olarak yanlış bilgilendirmeleri önleme kuralları, uygulanması zor olacağı kadar kapsamlı da. Birçok tweet, sağlık açısından yanlış bilgilendirme içeriyor ve bu tweet’lerin sosyal ağda yayılması çok hızlı gerçekleşiyor.

Durumun ciddiyetini koruyabilmek adına Twitter şimdiye kadar alınmış olan en agresif yaklaşımı ortaya koyuyor.


İlgili uygulamalar

PAYLAŞ