Twitter

Twitter "Nefret söylemleri politikası"nda değişikliğe gidiyor!

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 2 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-03-09 15:31:03
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Sosyal Medya

Popüler sosyal medya uygulamaları arasında olan Twitter nefret söylemlerini azaltmak için ciddi bir adım atıyor. Bu konuda oldukça kararlı olan platform nefret söylemleri ile ilgili politikasını genişletiyor!

Günümüzde en çok kullanılan sosyal medya uygulamaları arasında yer alan Twitter, gün içinde milyonlarca kullanıcıya ev sahipliği yapan bir platform. Son dönemlerde bir haber platformu haline gelemeye başlayan platformun aktif kullanıcı sayısı da günden günde artıyor.

Muhafazakarların önyargıları Twitter'ı şekillendiriyorMuhafazakarların önyargıları Twitter'ı şekillendiriyor

Gündemi belirleme gücünü elinde tutan Twitter bir süredir platformdaki nefret söylemleri konusunda ciddi sorunlarla karşı karşıya geliyor. Geçtiğimiz dönemlerde bu tip olayların önüne geçebilmek için nefret söylemleriyle ilgili politikasında bazı değişiklikler yapan Twitter politikasını daha da genişletiyor.

Twitter nefret söylemleri politikasını genişletiyor!

Neftret söylemleriyle ilgili yeni bir düzenleme yapan Twitter bu değişiklikle birlikte atılan tweetler hastalıklar, yaş ya da engel durumuyla ilgili nefret içerikli söylemlere sahipse platformdan silecek. Geçtiğimiz sene Temmuz ayında nefret söylemleri politikasında ırk, dini gruplar ve cinsiyet ayrımlarını da bu gruba dahil eden platform yeni düzenlemelerle birlikte politikasının kapsamını iyice genişletti.

Twitter taciz ve spam için önlem alıyor

Şirketin “dehumanizing speech” olarak isimlendirdiği nefret içerikli söylemler ilk olarak 2018 senesinde engellenmeye başlanmıştı. Mikroblog sitesi o yıl uyguladığı politikaya dair geri dönüşler almış ve sadece 2 hafta içinde otuzdan fazla ülkeden sekiz bin adet yanıt almıştı.

Şirketin Twitter’ı kullanıcıların birbirlerinin kişisel haklarını ihlal etmeyen bir platform olarak sürdürmeye çalışmasının bir göstergesi olarak uygulanan bu politika kullanıcılar tarafından oldukça olumlu geri dönüşler alsa da, ilk zamanlarında bu politikanın kısıtlılığı tepki çekmişti. Zaman içerisinde nefret söylemleri politikasını iyice genişleten Twitter bu politika içerisine yaş, hastalık ve engeli de ekledi. Yeni düzenleme sonrası konu hakkında açıklama yapan Twitter, zamanla bu politikanın daha da genişleyeceğini belirtti.


Twitter'dan uygulama deneyimini arttıracak yeni özellik!Twitter'dan uygulama deneyimini arttıracak yeni özellik!
Twitter'da Twitter'da "Geçici Tweet" dönemi başlıyor!

PAYLAŞ