Twitch yeni bir yasal mücadele ile karşı karşıya geldi - Haberler - indir.com

Twitch yeni bir yasal mücadele ile karşı karşıya geldi

Tahmini Okuma Süresi : 3 ' 16 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-10-27 14:00:00
Editör : Görkem Günay
Kategori : Uygulama

Variety raporlarına göre Amazon, geçen Perşembe günü telif hakkı ihlali ve Twitch’in varolmayan lisans anlaşmaları hakkında bir mektup aldı. Mektup, Amerika Kayıt Endüstrisi Birliği (RIAA), Kayıt Akademisi, Ulusal Müzik Yayıncıları Derneği, Amerikan Bağımsız Müzik Derneği, SAG-AFTRA ve daha fazlasını içeren kuruluşlar tarafından imzalandı.

Twitch ne ile suçlanıyor?

Söz konusu belge, Twitch’i yayıncıların uygun lisansı almadan telif hakkıyla korunan müzik çalmalarına izin vermekle suçluyor. (Müzik telif hakkı çetrefilli, karmaşık bir konu; görsel-işitsel içeriğe müzik çalmak istiyorsanız, bunu yasal olarak yapmak için en az iki farklı lisansa ihtiyacınız var.( Bir senkronizasyon lisansı ve bir mekanik lisans.) Twitch, söz konusu bu durum için yanıt olarak hiçbir şey yapmıyor gibi görünüyor. Variety’ye göre mektupta kısmen, aldığı binlerce müzik ihlali bildirimi, geçmişte olduğu gibi bunları aldığını bile kabul etmediği belirtiliyor.

Twitch oyun yayım piyasasının hakimi olduTwitch oyun yayım piyasasının hakimi oldu

Yaklaşık bir hafta önce Twitch, binlerce yayıncıya telif hakkını ihlal ettiklerini ve platformun rahatsız edici videoları sildiğini bildiren bir bildirim gönderdi. Amazon’a gönderilen mektup, RIAA’nın bir kampanyada Twitch’in çevrimiçi telif hakkını yöneten Dijital Binyıl Telif Hakkı‘na uymadığını gösteren bir sonraki adım gibi görünüyor. Bu, telif hakkı talepleri için dava açılmasına neden olabilir. Bunun bir emsali var: Medya şirketleri, aynı gerekçeler ile 2007 ve 2009 yılları arasında YouTube’a dava açtı. Bu da şirketin hala telif hakkı ihlallerini ortadan kaldırmak için kullandığı bir içerik parmak izi sisteminin oluşturulmasına yol açtı. YouTube’da, hak sahipleri artık isterlerse telif hakkıyla korunan bir videodan reklam gelirini toplayabilir ve hak ihlalinde bulunan kanalları kaldırabilir. Lisanslarla ilgili yasal çekişme, RIAA’nın Twitch ile benzer bir şey peşinde koştuğunu gösteriyor. Mektup ayrıca Twitch’in müziği görsel-işitsel akıştan ayıran ve arşivlenmiş yayınlardan ayıran yeni Soundtrack aracını da havaya uçurdu. Mektubu gönderen gruplar, “Twitch’in Soundtrack aracı için ne senkronizasyon ne de mekanik lisansların gerekli olmadığı şeklindeki açık duruşuyla şaşkına döndüklerini” söylüyorlar.

Müzik konusu hayli karmaşık

Yanıt olarak Twitch, şirketin müzik işinin yayıncılık tarafı olan icra hakları örgütlerine telif ücreti ödeyerek müzik ekonomisini desteklediğini iddia eden bir açıklama yaptı. Bu, Twitch’in RIAA’nın istediği lisansları değil, lisansları ödediği anlamına geliyor. Twitch’in ödediği kamusal performans lisansları, restoranlar gibi yerlerin halka açık yerlerde müzik çalmasına izin veriyor. Twitch ayrıca Soundtrack özelliğinin tamamen lisanslı olduğunu ve üründe yer alan müzik için hak sahipleriyle anlaşmalarının olduğunu söyledi.

Sektör grupları, şirketin özelliği kaldıracağını iddia etmesine rağmen lisanssız müziğin hala Twitch platformu üzerinde yaygın olarak bulunabileceğinden endişe duyduklarını söylüyor:

Twitch, aldığı ve almadığı binlerce müzik ihlali bildirimine yanıt olarak hiçbir şey yapmıyor gibi görünüyor. şu anda onları aldığını bile kabul etmiyor.




İlgili uygulamalar

PAYLAŞ