Twitch oyun yayım piyasasının hakimi oldu - Haberler - indir.com

Twitch oyun yayım piyasasının hakimi oldu

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 53 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-10-08 12:00:02
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Sosyal Medya

Oyun yayım piyasasında en büyük rakibi Mixer’in kapatılmasının ardından zirveye oturan Twitch 2020 yılının üçüncü çeyreğinde oyun yayım pazarının yüzde 91’ine sahip oldu.

Dünyanın en çok kullanıcı sayısına sahip olan canlı yayım platformu Twitch, piyasadaki en büyük rakibi olan Microsoft’un Mixer’i kapatmasının ardından oyun yayım pazarının lideri oldu. Amazon’un çatısı altında bulunan Twitch, 2020 yılının üçüncü çeyreğinde canlı video oyun yayınlama piyasasının yüzde 91’ini elinde bulundurmayı başardı. 

Twitch spor odaklı yeni kategori duyurulduTwitch spor odaklı yeni kategori duyuruldu

Canı yayım platformlarında yayın yapılmasına imkan tanıyan Logitech’e ait Streamlabs’in yayımlamış olduğu bir raporda göre çevrimiçi video oyunlarını izlemenize izin veren pek çok platform arasından Twitch’in olduğu görülüyor. Microsoft her ne kadar Mixer’i kapattığında kullanıcılarını Facebook Gaming’e yönlendirmeye çalışsa da konuyla ilgili yayımlanan son rapora göre hem izleyiciler hem de yayıncılar yeniden Twitch’i tercih ettiğini gözler önüne seriyor.

Microsoft’tun Mixer’i kapatmasının ardından Twich’e dönen bir kitlenin sonucu olduğu düşünülen bu artışa ek olarak Amazon’un Twitch Prime’la Amazon Prime’ı birleştirmesinin de büyük bir katkı sağladığı düşünülüyor. Amazon kullanıcılarının aylık 7,90 TL ödemesi karşılığında çevrimiçi içerik platformuna erişmelerine ve her ay bir yayıncıya abone olmalarına imkan tanıyor. Şirketin yaptığı bu kullanıcı odaklı gelişmeler de Twitch’in hali hazırdaki kullanıcı sayısının  daha da artmasını sağlıyor.

Twitch rakibi Facebook Gaming müzik şirketleriyle masaya oturdu

2014 yılında 842 milyon dolar karşılığında Amazon’un eline geçtikten sonra pek çok yenilik getirilen Twitch platformu, 2020’nin üçüncü çeyreğinde de yüksek başarı gösterdi. Yayınlanan raporda dikkat çeken noktalardan bazıları şunlar:

  • İçerik oluşturucuları, üçüncü çeyrekte 206 milyon saat yayın yaptı. Bu, yeni bir rekor ve bir önceki çeyreğe göre yüzde 96 daha fazla.
  • Kullanıcılar bu çeyrekte Twitch üzerinden 4,7 milyar saat video izlediler. Koronavirüs önlemlerinin daha fazla insanı evde tuttuğu ikinci çeyreğe kıyasla yüzde 8 daha düşük bir oran.
  • Facebook Gaming, üçüncü çeyrekte canlı video oyun yayınlarının yüzde 3,4’lük payına sahip oldu. 
  • YouTube Gaming, üçüncü çeyrekte canlı video oyun yayınlarının yüzde 6’lık payına sahip oldu. 
  • Mixer, kapatılmadan önce ikinci çeyrekte canlı akışın yüzde 14’üne sahipti.



İlgili uygulamalar
Soundtrack by Twitch müzik listesi paylaşıldıSoundtrack by Twitch müzik listesi paylaşıldı
Twitch, yeni Soundtrack uygulaması ile telif derdini bitiriyorTwitch, yeni Soundtrack uygulaması ile telif derdini bitiriyor

PAYLAŞ