Twitch, App Store'dan Kaldırıldı! - Haberler - indir.com

Twitch, App Store'dan Kaldırıldı!

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 4 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-09-21 15:20:00
Editör : Onur Köse
Kategori : Donanım

Çin yasakları ile ünlü bir ülke olarak biliniyor. Şimdi ise Çin’de yasaklı site ve servisler arasında bir yenisi daha Twitch eklenmiş oldu. Ülke genelinde popüler oyun yayıncılık platformu olan Twitch için erişim engeli getirildi. Durum böyle olunca Apple cephesinden platformun iOS mobil uygulaması Çin üzerinde App Store’dan kaldırıldı. Ülke genelinde popülaritesi bir hayli artmaya başlayan Twitch bu noktada bir engel ile durdurulmuş oldu. Sahibi Amazon olan Twitch’e Çin genelinden neden bir engel getirildiğine dair ise herhangi bir açıklama yapılmadı. Geçtiğimiz ayda Twitch uygulaması ücretsiz uygulamalar arasında üçüncü sıralara kadar çıkmıştı.

Twitch Çin İstatistikleri

Twitch Extentions artık mobil cihazlarda da kullanılabilecek.Twitch Extentions artık mobil cihazlarda da kullanılabilecek.

Asya Oyunlar’nda gerçekleşen e-spor yarışmalarını izlemek ve takip etmek isteyen Çinli kullanıcılar ise uygulamayı yoğun bir şekilde kullanıyorlardı. Mobil analiz şirketi olan Sensor Tower tarafından verilen rapor bilgilerine göre 27 Ağustos tarihinde başlayan haftalık indirilme rakamı Çin’de önceki haftaya göre 23 kat daha fazla gerçekleşti. Ülkenin resmi TV’si olan CCTV’nin müsabakaları yayınlamaması sonrasında kullanıcılar bu gibi alternatif uygulamalara yöneldiler. Birçok kişide Twitch’i kullanarak bu yoğun ve popülerliği oluşturmuş oldular.

Twitch izleyici rakamları genel anlamda geçtiğimiz yıl bir hayli yükselmişti. Özellikle Fortnite ve PUBG gibi oyunların ortaya çıkması ve Ninja gibi yayıncıların ünlü olmasından sonra platform bu sayede varolan izleyici sayısını oldukça fazla katlamıştı. Twitch’in aylık aktif kullanıcı rakamı 2016’a göre 2017 senesinde iki kat artmıştı. Twitch’in sunucuları Çin dışında olduğu için yayınlan gecikmeli geliyor ve bu kapsamda ülke genelinde bir artış sağlamamıştı. Son olarak Çin hükümeti bu popüler olarak izlenen batı medya platformu olan Twitch’de engellemiş oldu.

Daha öncesinde Facebook ve Twitter gibi dev platformlarda yasaklanan uygulamalar arasına girmişti. 8 yıldır kullanılmayan Google’da bu listede yer alırken Çin kendi arama motoru ve sosyal ağlarını kullanmaya devam ediyor.  


İlgili uygulamalar
Twitch, Prime üyelerine özel Fortnite eşyaları dağıtacakTwitch, Prime üyelerine özel Fortnite eşyaları dağıtacak
Detroit: Become Human, Twitch'in en çok izlenen oyunlarından olduDetroit: Become Human, Twitch'in en çok izlenen oyunlarından oldu
Twitch Prime Kapsamındaki 21 Ücretsiz Oyun AçıklandıTwitch Prime Kapsamındaki 21 Ücretsiz Oyun Açıklandı

PAYLAŞ