Türkiye’nin ilk uçan aracı Cezeri, Teknofest'te ilk kez görüldü - Haberler - indir.com

Türkiye’nin ilk uçan aracı Cezeri, Teknofest'te ilk kez görüldü

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 59 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-09-18 10:34:02
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Teknoloji

Türkiye’de düzenlenen en büyük teknoloji etkinliği olan Teknofest bu senede teknoloji tutkunlarının yoğun ilgisiyle karşılaştı. Her sene merakla beklenen teknoloji festivali ilk günün startını verdi.  Festivalde Türkiye’de ilk kez üretilen ve sergilenen üretilen uçan araç olan Cezere büyük ilgi topladı.

Teknofest her sene İstanbul’daki birçok vakfın ve Teknoloji Bakanlığı’nın destekleriyle Atatürk Havalimanı’nda düzenleniyor. “Solo Türkler”in sergilediği muhteşem gösteriyle başlayan Teknofest Türkiye’nin önemli teknoloji alanında ki gelişmeleriyle devam ediyor. Gün boyu teknoloji meraklılarını ağırlayan Teknofest’te “Cezere” ilk kez sergilendi. Uzun bir süredir devam eden çalışmalar sonucu tasarımı hem de özellikleriyle dikkat çeken Cezere Uçan Araba lojistik faaliyetlerine de yeni bir boyut kazandıracak güçte.

2019'da ilk uçan araba satılacak2019'da ilk uçan araba satılacak

Türkiye’nin ilk uçan arabası Cezere

Çılgın uçan araç projesi Tesla'dan geliyor

Katılımcıların yoğun bir ilgi gösterdiği Cezere Uçan Araba’nın daha çok sağlık ve askeri alanda kullanılacağı açıklandı. Temelde Türkiye’deki lojistik faaliyetlerini geliştirmek için üretilen Cezere, şimdilik sadece tek kişilik bir taşıma aracı. İlerleyen dönemlerde yeni versiyonlarıyla üretilecek olan aracın daha fazla kişi taşıma kapasitesine sahip olabilmesi için çalışmalar devam ediyor. Hava taşımacılığı için önemli bir adım olan bu araç, bireysel kullanımı dışında kargo taşımacılığında da kullanılabilecek bir yapıya sahip.

Cezere’nin Proje Yönetici olan Ozan Yağcı ve Selçuk Bayraktar’ın yaptığı açıklamalara göre, bu yeni uçan araç kentsel hava taşımacılığına yön verecek nitelikte olduğunu belirttiler. Sıkı bir çalışmayla 9 ay içerisinde üretilen Cezere’nin şuanda sadece bir kişiyi taşıyabilecek prototip olarak üretildiğine vurgu yapan Yağcı ve Bayraktar, ilerleyen zamanlarda Cezere’nin geliştirilerek şehir içi taşımacılıkta da kullanılabilecek bir araç olarak üretmeyi amaçladıklarını açıkladı.


TEKNOFEST'te milli savaş uçağımız bulunuyorTEKNOFEST'te milli savaş uçağımız bulunuyor
UBER, Uçak Taksi Projesi İçin 3 Şehiri BelirlediUBER, Uçak Taksi Projesi İçin 3 Şehiri Belirledi

PAYLAŞ