TEKNOFEST'te milli savaş uçağımız bulunuyor - Haberler - indir.com

TEKNOFEST'te milli savaş uçağımız bulunuyor

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 24 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-09-20 19:20:00
Editör : Ahmet Haşim Erdoğan
Kategori : Teknoloji

Türk Havacılık ve Uzay Sanayii, İstanbul Havacılık ve Teknoloji Festivali olan TEKNOFEST kapsamında ziyaretçiler, bazı uçakları sanal hangar ortamında görebilecekler. TEKNOFEST, 20 - 23 Eylül tarihleri arasında İstanbul Yeni Havalimanı'nda gerçekleştirilecek. Bu etkinlik birbirinden renkli etkinliklere ev sahipliği yapacak. 

TEKNOFEST'te milli savaş uçağımız bulunuyor

Türk Havacılık ve Uzay Sanayii bir süredir üzerinde çalıştığı sanal gerçeklik uygulamasını bu festivalde ziyaretçilerine sunacak. Uygulamayla şirketin ürettiği ve geliştirmelerini sürdürdüğü uçak ve helikopterler yakından görülebilecek. Bu ortamı görmek için gözlüklükler takılacak. Gözlüğü takan herkes, kendileri içinde insansız hava aracı olan ANKA, Milli Muharip Uçak, Göktürk-2 uydusu, T625 Helikopteri ve Hürjet'in yer aldığı bir sanal ortamı görebilecek. Ellerindeki kontrol cihazı ile birlikte hangar içerisinde, ürünler arasında dolaşabilecek ve gerçekte yaklaşamayacakları ürünleri yakından görebilecek.

Teknofest 20-23 Eylül tarihleri arasında başlıyor!Teknofest 20-23 Eylül tarihleri arasında başlıyor!

Sanal gerçeklik uygulaması, bu etkinlikteki tüm araçları sergilemeye izin verecek. Etkinlik ve fuarlarda alan darlığı ve yüksek maliyetten dolayı tüm ürünlere yer vermeyen şirket bu etkinlikte sanal ortam sebebiyle tüm ürünlere yer verecek. Türk Havacılık ve Uzay Sanayii, bundan sonra düzenleyeceği etkinliklerinde bu sanal gerçeklik uygulamasını kullanacak. GFDS Üst Yöneticisi Mert Oğuzata, AA muhabirine, Bu şirket hakkında birlikte çalışma olanakları bulunduğunu söyledi. Türkiye'de ilk kullanılan bir sanal gerçeklik gözlüğüyle şirketin ürünlerini birebir ölçüleriyle birlikte test edebileceksiniz. Oğuzata,"Türk Havacılık ve Uzay Sanayii ile uzun vadeli, sürdürülebilir iş birlikleri yapma fikrimiz var. Bunların arasında Endüstri 4.0 için üretim, kalite kontrol, bakım onarım, montaj gibi konularda destek verme fikri de bulunuyor. Artırılmış ve sanal gerçekliğe yapay zekayı daha fazla entegre ederek dünyada belli ilkleri de yapmayı planlıyoruz. Satış pazarlamadan üretim hattının içine kadar dağılabilecek her alana yönelik çözümler üretmek istiyoruz." şeklinde açıklama yaptı.

GFDS Satış ve Pazarlama Direktörü Selda Oğuzata Kurman da 2013 yılından bu yana bu teknoloji hakkında çalışmalar yaptıklarını, Ar-Ge çalışmalarıyla dünyada da ilgi gören ürünler tanıttıklarını belirtti. Sanal gerçeklik teknolojisinin gelecekte daha fazla yaygınlaşacağını gelişmelerden anlıyoruz. Bu teknolojiyle beraber daha önce göremediğimiz birçok şeyi görebiliyoruz. Örneğin dinazorları, savaş uçakları, gezegenleri vb. görme ihtimalimizin düşük olduğu veya hiç olmadığı şeyleri görebiliyoruz.



PAYLAŞ