Çılgın uçan araç projesi Tesla'dan geliyor - Haberler - indir.com

Çılgın uçan araç projesi Tesla'dan geliyor

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 19 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-01-23 09:20:00
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Teknoloji

SpaceX ve Tesla CEO'su olarak görev yapan Elon Musk çalışmalarına bir yenisini daha ekleyerek uçan araç üzerinde çalışmalara başladığını söyledi. Elektrikli otomobil konusunda bir çığır açmayı başaran Tesla rakiplerini her zaman kıskandıracak projeler ile adından söz ettirmeyi başarıyor. Teslanın yeni projesi olarak algılanan uçan araç gündemde konuşulmaya başladı. Son derece yenilikçi projeleri ile dikkatleri üzerine  toplamayı başaran ve sektörün zirvesinde yer alan Tesla CEO'su kendi resmi Twitter hesabı üzerinden gelecek sektör planlarını açıkladı. Teknolojinin daha ne kadar geleceğini ve hayatımıza ne kadar dahil olacağını düşünüyorken şimdi de sektörün yıldızı Tesla'nın uçan araç projesi ile karşı karşıya kalıyoruz. 

Uçan Tesla Aracı Geliyor Mu?

Elon Musk, uçan arabanın yer aldığı bir Tweet'e verdiği cevap ile uzan araç projesinin gelecek zamanda gündeme geleceği sinyallerini verdi. Testa tarafından üretilen gözde elektrikli araç Roadster'ın yepyeni versiyonu olarak karşımıza çıkacağı düşünülen uçma fonksiyonu ile karşılaşacağınız. İlk olarak bu Tweet takipçiler tarafından şaka olarak algılasa da ardından Elon Musk yayınladığı bir Tweet ile şaka yapmadığını dile getirdi. Bunun yanı sıra aynı zamanda Musk; aracın arka tarafında bulunan iki koltuğun olduğu yerde, oldukça iyi korumalı yüksek basınç kabında, aşırı yüksek basınçlı SpaceX soğuk gazlı itiş sisteminin kullanılacağını belirtti. Soğuk hazlı itiş sistemi gücü sayesinde Tesla'nın Roadster aracı yerden yükseğe kalkarak ilerlemeye başlayacaktır.

Bu sayede yerden yüksekte uçma özelliğini kolayca kullanacak bu araç son derece merak uyandırıyor. Yani Elon Musk gelecek zamanda uçan araç üretimi ile yine rakiplerinden önde olacağının sinyallerini verdi. Bu rakiplerini kızdıracak olsa bile Tesla'nın başarısına bir tanesini daha ekleyecektir. Araç uçma özelliği howercraft'a benzetiliyor. Fakat howercraft'dan daha da yükseğe çıkacağı tahmin ediliyor. Uçurma moturu sayesinde yerden yükseğe kalkacağı düşünülen bu son teknoloji araç şimdiden meraklılarını sabırsızlandırıyor.  Roadster aracının uçması için gövdesinde 10 farklı güce sahip motor olacağı söyleniyor. Bu sayede çok daha dinamik bir uçuş sistemi inşa edilecek. Elon Musk, Tesla'nın bu son projesini Twitter üzerinden duyurarak takipçilerini bilgilendirdi. Bunun üzerine gözler Tesla'nın resmi açıklamasını bekliyor. 





PAYLAŞ