Türkiye için merakla beklenen e-SIM yolda! - Haberler - indir.com

Türkiye için merakla beklenen e-SIM yolda!

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 55 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-02-12 12:01:02
Editör : Onur Köse
Kategori : Teknoloji

Türkiye’de geçtiğimiz aylardan beri çalışmalarının sürdürüldüğü ve gündemde olan e-SIM hakkında Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Ömer Fatih Sayan tarafından BTK’nın gerçekleştirmiş olduğu Ulusal Siber Olaylara Müdahale Merkezi Açılış Töreni’nde bu yeni teknolojiye yönelik önemli bir müjde verildi. Fiziksel SIM karta olan ihtiyacı bitiren elektronik SIM noktasında ülkemiz için güzel bir haber geldi. Yurtdışında birçok ülkede bulunan ve Türkiye içinde gelmesi beklenen bu teknoloji, söylenene göre çok yakın bir zamanda kullanıma açılmış olacak. BTK’nın Ulusal Siber Olaylara Müdahale Merkezi Açılış Töreni’nde konuşan Ömer Fatih Sayan, teknolojideki gecikmelere sebep olan altyapılara yönelik yerli teknolojiler ile beraber gerçekleştirilmek istendiği belirtiliyor. Bu teknolojiyi kendi imkanları ile hayata sokan dört ülkeden birisinin ise Türkiye olacağı belirtiliyor.

E-SIM Türkiye’ye yakında geliyor

Instagram etkileşimi arttıracak yeni hesapInstagram etkileşimi arttıracak yeni hesap

Bu müjdeli haber ile beraber ülkemizde e-SIM teknolojisinin ne zaman geleceği merakla bekleniyor. Henüz net bir tarih verilmezken, 2020 yılı bitmeden Türkiye’nin e-SIM sistemine geçiş yapması bekleniyor. Özellikle yenilikçi teknolojiye sahip ve e-SIM destekli cihazlar için bu durumun iyi bir hamle olacağı gözüküyor. E-SIM teknolojisinin şuan için akıllı saatlerde kullanıldığını belirtelim. Bu noktada yeni nesil Watch serisi ile Apple’ın bu noktada öncülüğü gözüküyor. Şirketin e-SIM’li saatleri mobil bağlantı destekleri ile telefonlardan bağımsız olarak kullanıma imkan sağlıyor.

Bu durum oldukça güzel gözükürken, e-SIM teknolojisinin Türkiye’deki tüm operatörlerde aktif olup olmayacağı henüz merak ediliyor. Bu konuda net bir açıklama gelmezken, bilinen net bilgiler arasında 2020 yılı içerisinde e-SIM teknolojisinin ülkemize giriş yapacağı bekleniyor. Bakalım e-SIM teknolojisi tüm operatörler desteği ile beraber ülkemizde ne gibi faaliyetlerde olacak ve kullanıcılar noktasında nasıl bir etkileşim bulunacak göreceğiz. Şuan için bilinenlerin bunlar olduğunu belirtelim.


Xbox One için etkiileşimi arttıracak bir özellik geliyorXbox One için etkiileşimi arttıracak bir özellik geliyor
Instagram Yerleşim özelliği ile hikayelere kolaj eklenebilecekInstagram Yerleşim özelliği ile hikayelere kolaj eklenebilecek

PAYLAŞ