Türk Telekom'un abone sayısı 44 milyona ulaştı! - Haberler - indir.com

Türk Telekom'un abone sayısı 44 milyona ulaştı!

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 14 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-11-07 16:18:00
Editör : Ahmet Haşim Erdoğan
Kategori : Teknoloji

Türkiye'nin en büyük teknoloji şirketlerinden olan Türk Telekom'un abone sayısı 44.7 milyon kişiye ulaştı.

Türk Telekom'un abone sayısı 144 milyona ulaştı

Türk Telekom, rakiplerinin üç aylık dönem içerisinde yaptıkları mali çeyrek açıklamalarından farklı bir şekilde dokuz aylık finansal ve operasyonel sonuçlarını açıkladı. Toplam abone sayısı olarak 44.7 milyona ulaşan Türk Telekom, 2018 yılının ilk dokuz ayı içerisinde sabit internet abone sayısını 10.6 milyon ve fiber kullanan abone sayısını da 3,4 milyona çıkarttı. Yalın DSL gibi hatlar dahil toplam sabit erişim hatlarının sayısı da yaklaşık olarak 14 milyona ulaştı.

Türk Telekom'dan yeni telefon!Türk Telekom'dan yeni telefon!

Türk Telekom mobil kısımda da abone sayısını ilk dokuz ay içerisinde 1,2 milyon artış sağlayarak 20,8 milyon aboneye yükseltti. Bir yıl öncesinde yüzde 80 oranında olan LTE nüfus kapsama alanı ise Eylül ayının sonunda yüzde 89'a kadar ulaştı. LTE kullanıcıları toplam mobil aboneler içerisindeki yapı, geçen yıl aynı döneme göre karşılaştırıldığında yüzde 22'den 44'e yükselmiş ve LTE kullanıcıların ortalama aylık tüketimi de 6,5 GB'a kadar çıkmış. TİVİBU kısmında ise, yılın ilk dokuz ayı içerisinde net 785 bin abone kazanımı sağlayarak toplam abone sayısını 3,5 milyona kadar çıkartmış. Tivibu EV abone sayısı da Eylül ayı sonu itibariyle 1,6 milyon aboneye ulaşmış. 

Türk Telekom, 2018'in ilk dokuz ayı içerisinde yıllık yüzde 12,7 büyüme sağlayarak 15 milyar Türk Lirası elde etti. Bu dönem içerisinde faiz, amortisman ve vergi öncesi karı da yıllık bazda yüzde 26 oranında artmış ve 6,2 milyar Türk Lirası olarak gerçekleşmiş. Etkin maliyet ve gider yönetimi konusunda ise tekrardan yılın ilk dokuz ayı içerisinde yıllık olarak 4,3 puanlık iyileşme sağlanmış. FAVÖK marjı ise yüzde 41,3 oranına kadar ulaşmış. Şirket tüm bu rakamları açıklamasına rağmen yılın ilk dokuz ayı içerisinde 3,6 milyar Türk Lirası zararı olduğunu açıklamış. Şirket daha çok internet tarafında abone sayısını arttırmasına rağmen hala altyapısında ufak tefek sıkıntılarının olduğu haberler geliyor. Belki de bu zarar bu altyapıları iyileştirmekten dolayıdır.


Türk Telekom CEO'su Doany, Şirketin Geleceği Hakkında KonuştuTürk Telekom CEO'su Doany, Şirketin Geleceği Hakkında Konuştu
Türk Telekom yatırım yapmaya devam ediyorTürk Telekom yatırım yapmaya devam ediyor
Türk Telekom ve Google birlikte iş yapacak!Türk Telekom ve Google birlikte iş yapacak!

PAYLAŞ