Türk Telekom yatırım yapmaya devam ediyor - Haberler - indir.com

Türk Telekom yatırım yapmaya devam ediyor

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 48 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-03-06 12:00:00
Editör : Furkan Arıcan
Kategori : Donanım

2018 yılına ilişkin güçlü öngörülerini ve beş yıllık stratejik planının ilk meyvelerini paylaşan Türkiye'nin iletişim devi olan lider bilgi ve iletişim teknolojileri şirketi Türk Telekom, 2017 yılını halka arzdan bu yana rekor seviyede %12,6'lık yıllık gelir büyümesi, %18,0'lık FAVÖK artışı ve 2,8 milyonluk rekor abone kazancı ile tamamladı. Mobile World Congress 2018'de gazetecilerin sorularını yanıtlayan Türk Telekom CEO'su CR Paul Doany, 4 yıllık strateji planını oldukça başarılı bir şekilde uygulandığını ifade ederek 'İlk sonuçlar ilham verici.' dedi. Gelecekle ilgili açıklamalarda bulunan Doany, 'Türk Telekom Türkiye'yi geleceğe bağlamak için durmaksızın çalışıyoruz.' dedi.

Türk Telekom'un geçtiğimiz 2017 yılında güçlü mali disiplin, etkin verimlilik, internetin yaygınlaşmasına yönelik kampanyalar ve mükemmel müşteri deneyimi hedefi ile hayata geçirdiği EMPATİ programının katkılarıyla rekor elde ettiklerini vurgulayan Doany, Türk Telekom olarak 2017'de çok başarılı sonuçlar elde ettiklerini ifade etti.  Aldıkları sonuçlardan güçlenerek 2018 yılı için gelirlerinde yaklaşık %11, FAVÖK'te 7,0 ile 7,2 milyar ', yatırım harcamalarında ise yaklaşık 3.5 milyar ' gibi hedefler belirlediklerinin altını çizen Doany, sözlerine şöyle devam etti; '2017'de, Türkiye'nin geleceğine, şirketin konumuna ve büyüme potansiyeline olan inancımızı beş yıllık stratejik plan hazırlayarak gösterdik. Öncelikle, internet, mobil ve ödemeli TV gibi ana segmentlerimizdeki varlığımızı kullanarak ana pazarda kârlı bir şekilde büyüyeceğiz. Mobil abonelerimize çok uygun fiyatlarla TİVİBU üyesi olma fırsatını sunarak hem mobil hem de TV pazarındaki payımızı arttırmayı hedefliyoruz. Ödemeli TV, yeterince nüfuz edilmemiş bir segment ve Türk Telekom için, gelecekteki veri ihtiyaçlarını kablosuz geniş bant üzerinden daha uygun maliyetlerle karşılanabileceği ve eğlencenin uydu üzerinden sağlanacağı "kablosuz" evler olarak adlandırdığımız alana nüfuz edebileceğimiz çekici bir büyüme fırsatını temsil ediyor. Bu stratejinin ilk sonuçlarını da 2017'nin son çeyreğinde görmeye başladık. Ev TV abone sayımızda yılın son çeyreğinde rekor çeyreksel kazanım olan 139 bin adet net abone artışı gerçekleştirdik. Buna ek olarak, rakiplerimizdeki duraklama ve gerilemenin aksine mobilde 423 bin net abone kazancı ortaya koyduk.'

Türkiye'de internet penetrasyonunun artırılmasının ve ülke çapında dijital uçurumun azaltılmasının Türkiye'de sürdürülebilir bir kalkınma yaratmada kilit rol oynadığını ifade eden Doany, ek olarak şunları da ekledi; 'Bu hedefimiz doğrultusunda 2017'de 'İnternet bizden' kampanyasını tüketicilerin beğenisine sunduk ve çok uygun fiyatlarla internet aboneliği imkânı tanıdık. Bu sayede, 2017'de rekor toplam 1,1 milyonluk net internet abone kazanımı kaydettik. 2018 başında ise elektrik dağıtım şirketleri ile anlaşmalar yaparak internet ürünümüzü elektrik dağıtım şirketlerinin bayilerinde tüketicilerle buluşturmaya başladık. Bu tip iş birlikleri sayesinde Türkiye'de daha çok insana dokunmayı ve internetin nimetlerini sunmayı hedefliyoruz."





PAYLAŞ