TikTok'un yeni rakibi Byte 1 milyon indirme sayısına ulaştı! - Haberler - indir.com

TikTok'un yeni rakibi Byte 1 milyon indirme sayısına ulaştı!

Tahmini Okuma Süresi : 3 ' 22 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-02-04 12:01:02
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Uygulama

Vine’ın velihattı olarak geçtiğimiz hafta piyasaya sürülen Byte, ilk haftasında 1 milyonun üzerinde indirilme sayısına ulaşarak büyük bir başarı elde etti. Byte kısa sürede birçok ülkede en çok indirilen uygulama oldu.

Bytedance’nin TikTok uygulamasına rakip olan Byte piyasayı zorlayacak gibi duruyor. Geçtiğimiz senelerin en popüler uygulamalarından biri olan Vine’ın yerini alması beklenen uygulama bir takım içerik sorunlarına rağmen en çok indirilen uygulamalar arasına girmeyi başardı. Vine uygulamasının kapatılması nedeniyle Vine geliştiricisi tarafından geliştirilen uygulama Sensor Tower’ın araştırmalarına göre daha ilk haftasında 1.3 milyon indirilme sayısına ulaşmayı başardı.

ByteDance'den TikTok hisselerinin satışıyla ilgili resmi açıklama!ByteDance'den TikTok hisselerinin satışıyla ilgili resmi açıklama!

Büyük bir araştırma ve analiz şirketi olan Sensor Tower Vine ve Byte’nın ilk hafta başarısını karşılaştıran bir rapor yayınladı. Yayınlanan rapora göre Byte Vine’ın ilk hafta başarısını büyük bir farkla gölgede bırakıyor. Ancak uygulamada hala geliştirilmesi gereken noktalar olduğunu da es geçmemek gerek. İlk haftasında bazı sorunlarla gündeme gelen Byte büyük bir spam sorunuyla karşı karşıya. Uygulama içerisinde kullanıcıların takip istekleri ve “Beğeniye karşı beğeni” yorumları şuanda içerik üreticilerinin bir hayli canını sıkıyor. Bunun yanı sıra içerikle karşı bazı endişelerde mevcut.

Byte uygulamasında kendini gösteren spam yorumlarının botlar tarafından otomatik olarak yapıldığı ortaya çıktı. Bu durum uygulamada büyük bir yorum kirliliğinin yanı sıra bir takım güvenlik endişelerini de beraberinde getirdi. Byte uygulamasının piyasaya sürülmesinin ardından bazı kullanıcılar ünlü isimlerini kullanarak hesaplar oluşturdu. Taylor Swift, Donald Trump ve Jeff Bozos gibi ünlü sanatçıların ve girişimcilerin isimleri kullanarak açılan hesaplar uygulamanın sosyal medya çöplüğüne dönüşmesine neden oldu. Kısa süre içinde sorunu fark eden şirket ise söz konusu hesapların en kısa zamanda tespit edilerek silineceğini açıkladı.

Byte’ın yaş sınırı içerikler nedeniyle yükseltildi!

Ancak uygulamada baş gösteren sorunlar bunlarla da sınırlı değil. Byte şuanda içerik üreticileriyle de büyük bir sıkıntı yaşıyor. 12 yaş üzeri kitle için geliştirilen platformdaki yetişkin mizahı adı altında yayınlanan cinsel içerikli videolar küçük yaşta çocuklar için uygun olmayan içerikler oluşturuyor. Bunun yanı sıra uygulamada bazı kitleler için kırıcı olabilecek içeriklerinde sayısı bir hayli artmış durumda. Bu videoların en çok izlenenler bölümüne yükselmesi ise uygulamanın yaş sınırlamasının 17’ye yükseltilmesine neden oldu. Sakıncalı olarak görülen içerikler içinde kaldırılma kararı alındı.

Byte, reklam gelirlerini içerik üreticilerine dağıtacak

Henüz kullanıcı kitlesi yeni oluşmaya başlayan platformda alıntı içerik sorunu da gündeme gelmiş bulunuyor. YouTube ve TikTok gibi pek çok platformdan alınmış özgün içeriklerin kopyalarına ev sahipliği yapan Byte bu açıdan Vine’ın özgün içerik başarısını elde edemeyebilir. Bu nedenle uygulamada içerik bakımından bir iyileştirme yapılması bekleniyor. Tabi uygulamanın henüz çok yeni olduğu hesaba katıldığında şuanda mevcut sorunlar aslında oldukça normal. Byte’ın bu sorunların önüne geçmek için nasıl bir adım izleyeceği de merak ediliyor. Eğer uygulama bunlara bir çözüm getiremezse kısa sürede elde ettiği başarı ciddi bir duraksama evresine girebilir.


İlgili uygulamalar
Vine benzeri Byte piyasaya sürüldü!Vine benzeri Byte piyasaya sürüldü!
Byte TikTok'un yeni rakibi olabilir!Byte TikTok'un yeni rakibi olabilir!

PAYLAŞ