TikTok'da tehlikeli bir hal alan

TikTok'da tehlikeli bir hal alan "Kafatası kırıcı" challenge yasaklandı!

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 53 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-03-06 16:01:02
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Sosyal Medya

Çin merkezli ByteDance’nin popüler uygulaması TikTok son dönemlerde gençler arasında oldukça yaygın ve tehlikeli bir challengela gündemde. “Kafatası kırıcı” adını alan challenge pek çok sayıda gencin yaralanmasına neden oldu. bu durumun önüne geçmek isteyen şirket “Kafatası kırıcı” challenge yasağı getirerek skullbreakerchallenge hashtagli paylaşımlarda uyarı mesajı yayınlamaya başladı!

Özellikle gençler arasında popüler bir uygulama olan video paylaşım platformu TikTok geçtiğimiz haftalarda başlayan ve son derece tehlikeli bir hale gelen challeng akımını durdurmaya çalışıyor. Kısa sürede bir viral olan bu akımda üç kişi yan yana zıplarken yanındaki kişiler ortadakine çelme atarak düşürmeye çalışıyor ve düşen kişi çoğu zaman kafasını yere çarpıyor. Akıma “Skrull beraker” (Kafatası kırıcı” denmesinin nedeni de bu. ABD’de New Jesey eyaletinde yaşayan iki gencin bu akım nedeniyle ağır şekilde yaralandığının öğrenilmesi üzerinde kullanıcılarının akımdan zarar görebileceğini düşünen TikTok harekete geçti.

Reddit CEO'sundan TikTok hakkında çarpıcı açıklamalarReddit CEO'sundan TikTok hakkında çarpıcı açıklamalar

Hızla büyümeye devam eden TikTok WhatsApp'ın yerini aldı!

Giderek tehlikeli bir hal alan bu akımı yasaklayan platform söz konusu hareketin son derece ciddi yaralanmalara neden olabileceği ve bu eğlencenin sonun birçok kişi için hastanede bitebileceği uyarısında bulunarak #skullbreakerchallenge etiketi ile paylaşılan tüm gönderilerin kaldırılacağını açıkladı. Buna ek olarak etkiketli paylaşımlara da bir uyarı mesajı ekleyen platform bu akımın son bulması için var gücüyle çalışıyor.

Konuya ilgili “Business Insider”a açıklamalarda bulunan bir TikTok sözcüsü durumu “Kullanıcılarımızın güvenliği ve refahı TikTok'ta birinci önceliktir. Açıkça belirttiğimiz gibi, yaralanmaya yol açabilecek tehlikeli akımları teşvik eden veya öven içeriklere asla izin vermeyeceğiz” sözleriyle ifade etti.


İlgili uygulamalar
Hızla büyümeye devam eden TikTok WhatsApp'ın yerini aldı!Hızla büyümeye devam eden TikTok WhatsApp'ın yerini aldı!
Steve Huffman: “TikTok bir casus yazılımdır”Steve Huffman: “TikTok bir casus yazılımdır”

PAYLAŞ