Reddit CEO'sundan TikTok hakkında çarpıcı açıklamalar - Haberler - indir.com

Reddit CEO'sundan TikTok hakkında çarpıcı açıklamalar

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 12 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-02-28 16:24:02
Editör : Görkem Günay
Kategori : Donanım

ABD'li sosyal medya sitesi Reddit'in CEO'su Steve Huffman, son zamanların en çok rağbet gören sosyal medya platformlarından birisi olan TikTok'u topa tuttu. Çin merkezli video paylaşım uygulamasını "parazit" olarak nitelendiren Huffman, kullanıcılara platformu yüklememeleri çağrısında bulundu.

Lightspeed Venture Partners ve Slow Ventures tarafından düzenlenen “Social 2030” adlı konferansa katılım sağlayan Reddit CEO’su Steve Huffman, kullanıcıların kısa süreli videolar çekerek paylaşımlar yapmalarına imkan tanıyan TikTok uygulaması hakkında çarpıcı ifadeler kullandı.

Instagram ne kadar internet harcıyor?Instagram ne kadar internet harcıyor?

Oluşan genel kanının aksine, Silikon Vadisi'ndeki girişimcilerin TikTok'tan öğrencekleri herhangi bir şeyin olduğunu düşünmediğini belirten Huffman, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

Kullanıcıları her zaman dinlediği için bu uygulamaya temelde bir parazit, asalak gözüyle bakıyorum. Ayrıca kullandıkları parmak izi teknolojisi gerçekten dehşet verici. Telefonuma böyle bir uygulama yüklemem mümkün değil.

Reddit CEO'su: TikTok Bir Parazit

Teknolojiyi kullanan herkese sürekli olarak “bu tip casus yazılımları telefonunuza yüklemeyin” uyarısında bulunduğunu ifade eden Reddit CEO'su TikTok'un Çin hükümeti ile iş birliği içinde olduğu iddialarına atıfta bulundu. Geçtiğimiz yıl ABD'de en çok indirilen uygulama olan TikTok, etkinlik boyunca tartışmaların odağı haline geldi. Fakat herkesten daha fazla tepki gösteren birisi vardı ve o kişi Huffman'dı. Huffman'ın aksine eski Facebook Ürün Yönetimi Başkan Yardımcısı Sam Lessin ise TikTok’un sosyal medya dünyasına bir dizi önemli yenilik getirdiğini ve çeşitliliği artırdığını savundu.

Elbette ki hereksin düşüncesi Reddit CEO'su ile aynı değil. Popüler sosyal medya platformu Snapchat'in çatı şirketi olan Snap’in CEO’su Evan Spiegel, geçtiğimiz ay yaptığı bir açıklamada TikTok’u sevdiğini ve büyük bir hayranı olduğunu söylemişti.

TikTok kullanıcılarının sosyal statüden ziyade daha çok sahip oldukları yetenekleri paylaşmak için tercih ettiklerini belirten Spiegel, sahip olduğu olağanüstü potansiyel sayesinde başka bir sosyal medya platformu olan Instagram'ı dahi tahtından edebileceği görüşünü ileri sürmüştü. inli teknoloji firması ByteDance tarafından geliştirilen kısa formlu video uygulaması TikTok, 2019’daki indirilme sayılarında Instagram’ı geçmeyi başarmıştı. 


İlgili uygulamalar
Apple ve TikTok, Çin ile ilgili ABD Senatosu'nda ifade vermeyi kabul etmediApple ve TikTok, Çin ile ilgili ABD Senatosu'nda ifade vermeyi kabul etmedi

PAYLAŞ