Steve Huffman: “TikTok bir casus yazılımdır” - Haberler - indir.com

Steve Huffman: “TikTok bir casus yazılımdır”

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 13 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-03-03 22:01:02
Editör : Görkem Günay
Kategori : Uygulama

Reddit'in CEO'su Steve Huffman, bir konferans sırasında TikTok başarısına yönelik olarak gelen soruya oldukça agresif ve sert bir yanıt verdi. CEO'ya göre TikTok casus bir yazılım.

Reddit CEO'su Steve Huffman, bu hafta gerçekleştirilen bir konferansta TikTok'a bir suçlama yönelterek şok etkisi yarattı. Uygulamayı temelden parazit olarak tanımlayan Huffman, bu iddialarını uygulamanın cihazlarını kimliklerine göre kaydetmesine ve kullanıcı hareketlerini izlemesine bağladı. 

Hızla büyümeye devam eden TikTok WhatsApp'ın yerini aldı!Hızla büyümeye devam eden TikTok WhatsApp'ın yerini aldı!

Bu tür bir yorumu TikTok'un başarısına yönelik gelen bir soruya istinaden yapan Huffman, onlarla aynı düşünce seviyesine gelemediğini ve çevresinde bulunan herkese bu casus yazılımı telefonlarına kurmaktan kaçınmaları konusunda uyarılarda bulunduğunu belirtti.

Çin merkezli Bytedance firmasına ait olan TikTok, şimdiye kadar ABD merkezli güvenlik soruşturmalarının ve tartışmaların konusu haline gelmişti. Firmanın uygulamaları aracılığı ile kullanıcılardan veri topluyor olması son derece olağan bir durum olsa da bu verileri depolama şeklinin, sektördeki rakiplerine göre sorgulanabilir güvenlik açıkları olması yetkilileri şüphelendiriyor. Kendi adı hiç de temiz olmasa bile aynı konuda Facebook yetkilisi Sheryl Sandberg de TikTok’un veri güvenliğini eleştirmişti.

TikTok yetkililerinden biri, konuyla ilgili olarak TechCrunch’a verdiği demeçte suçlamaların tamamen asılsız olduğunu belirtti.


İlgili uygulamalar
TikTok'un durdurulamaz büyümesi Facebook'u endişelendiriyor!TikTok'un durdurulamaz büyümesi Facebook'u endişelendiriyor!

PAYLAŞ