Thodex mağdurlarının zararları karşılanacak - Haberler - indir.com

Thodex mağdurlarının zararları karşılanacak

Tahmini Okuma Süresi : 3 ' 27 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-05-12 10:31:02
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Teknoloji

Bir süredir ülkemizin en önemli gündem konularından biri Thodex. Binlerce kullanıcıyı mağdur eden Thodex ile ilgili dava açan ve zararın giderilmesi için dava açan S.K’nın davası kabul edildi.

Anadolu Asliye Hukuk Mahkemesi, dava dosyası üzerinde detaylı bir inceleme yaptı. İnceleme sonucunda, davalı olan Thodex Şirketi'nin, dava dilekçesinin kendilerine tebliğ edilmesinden itibaren başlayan 2 haftalık süreç içinde davaya karşı cevap dilekçesi hazırlaması ve bu dikelçeyle ilk itirazlarını sunmaları için süre verilmesi yönünde karar verdi. Bunun yanı sıra Thodex’in kullandığı bankalarla da müzekkere yazılmasına karar veren mahkeme, davacı taraf S.K’nın davalı Thodex hesabına yaptığı ödemelere dair banka dekontlarının istenmesi yönünde karar kıldı

Battığı düşünülen THODEX'den açıklama geldiBattığı düşünülen THODEX'den açıklama geldi

Bankalar Birliği'nden bilgi istendi

Türkiye Bankalar Birliği’ne (TBB) müzekkere yazılarak Thodex’in bankalarda bulunan bütün hesaplarının mevduat bilgilerinin gönderilmesi de istendi

Mahkeme, davacı tarafın, Thodex’in her türlü taşınır taşınmaz tespit edilecek tüm mal varlığıyla alacak haklarına, banka hesaplarına tedbir konması talebine karşılık da davalı avukatın bu konuda gerekli belgeleri sunduktan sonra değerlendirilmesi yönünde karar kıldı. Her iki taraf içinde belgelerin eksiksiz olması adına ön inceleme duruşmasının da ileri bir tarihte yapılmasına karar verildi

Ne olmuştu?

Ülkemizde en popüler kripto para platformlarından olan Thodex'te iki gün işlem yapılamamış ve hemen sonrasında 391 bin kişinin işlem yaptığı Thoex’in kurucusu Faruk Fatih Özer'in 2 milyar dolarlık kripto parayı alarak yurtdışına kaçtığı iddia edilmişti. Bu iddiaların ardından soruşturma başlatılmıştı.

Battığı düşünülen THODEX'den açıklama geldi

"Dolandırıcılık" suçlamalarıyla başlatılan soruşturmada, Türk makamları Faruk Özer'in iadesi için süreç başlatmıştı. Arnavutluk'a kaçtığı tespit edilen Faruk Özer hakkında Adalet Bakanlığı harekete geçmiş ve Interpol nezdinde kırmızı bülten çıkarıldığını açıklanmıştı. Hemen ardından Faruk Özer'in ve şirketin hesaplarına da tedbir konmuştu.

Alacak davası açıldı

Binlerce kişiyi mağdur eden Thodex için bu dava emsal niteliğinde sayılabilir. Thodex tarafından mağdur edildiği belirtilen kişi, 160 bin lira değerinde kripto para satın aldıktan sonra platformdaki sanal cüzdanına ulaşamaması nedeniyle avukatı Sinan Keskin aracılığıyla Anadolu Asliye Hukuk Mahkemesi’ne belirsiz alacak davası açtı.

Dilekçede davalı Thodex şirketinin hizmet sözleşmesindeki maddelere uymadığı belirtilmiş ve ivedilikle Thodex’in tespit edilecek her türlü malvarlığına alacak haklarına ve banka hesaplarına ihtiyarı tedbir konulması ve üçüncü kişilere devrinin de önlenmesi talep edilmişti. Mahkeme tarafından incelenen bu davanın bugün itibariyle kabul edildiği bildirildi. Thodex’in ise karşı yanıt vermek ve tüm mal varlıklarını belirtmek için 2 haftası var.


Thodex vurgun yapıp kaçtı mı?Thodex vurgun yapıp kaçtı mı?
Thodex'in merkezinde arama yapıldıThodex'in merkezinde arama yapıldı

PAYLAŞ