Telegram CEO'su WhatsApp'ın uçtan uca şifreleme yönetiminin yeterince güvenli olmadığını açıkladı! - Haberler - indir.com

Telegram CEO'su WhatsApp'ın uçtan uca şifreleme yönetiminin yeterince güvenli olmadığını açıkladı!

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 24 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-02-04 18:01:02
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Donanım

Gizlilik ve güvenliğe verdiği önemle ön plana çıkan anlık mesajlaşma uygulaması Telegram’ın kurucusu Pavel Durov, Jeff Bezos’un WhatsApp üzerinden hacklendiği iddialarının gündeme gelmesinden ardından WhatsApp’ın uçtan uca şifreleme açısından problemlerinin olduğunu belirtti.

Günümüzde en popüler anlık mesajlaşma uygulaması olan WhatsApp geçmişte çeşitli güvenlik açıklarıyla gündeme gelse de mesajların uçtan uca şifreleme yöntemiyle korunması uygulaması daha güvenli bir hale getirmişti. Ancak kısa bir süre önce Amazon’un kurucusu Jeff Bezos’un WhatsApp üzerinden hacklendiği iddiaları uygulamanın güvenirliliğine büyük bir gölge düşürdü.

Whatsapp ve Telegram'dan ortak güvenlik açığı keşfedildiWhatsapp ve Telegram'dan ortak güvenlik açığı keşfedildi

Konu hakkında açıklama yapan Mark Zuckerberg ise güvenlik ihlalinin WhatsApp’tan değil Apple’dan kaynaklı olduğunu açıklayarak, WhatsApp mesajlarının uçtan uca şifreleme yöntemiyle korunduğunu ve hacklnemesinin imkansız olduğunu belirterek topu Apple’ın üzerine atmıştı. Konuyla ilgili devam eden soruşturmanın nasıl sonuçlanacağı merak edilirken Telegram kurucusu Pavel Durov’dan WhatsApp’la ilgili oldukça çarpıcı iddialar gündeme geldi.

Pavel Durov WhatsApp hakkında kullanıcıları uyarıyor!

Geçtiğimiz dönemlerde de WhatsApp’ın güvenli bir mesajlaşma uygulaması olmadığını açıklayan Pavel Durov, WhatsApp’ın aslında söylendiği kadar güvenli olmadığını ve kullanıcı bilgilerinin hacklenmesine neden olacak açıklar barındırdığını açıklayan bir blog yazısı yayınladı.

Telegram'ın Kurucusu Whatsapp hakkında Konuştu

Yaşanan bu olayın ardından üst düzey konumlardaki kullanıcıların WhatsApp’ı kullanmayı bırakmasını öneren Durov, Facebook’un hacklenme olayında suçu Apple’ın iOS işletim sistemine attığını ancak sorunun direkt olarak WhatsApp’ın “uçtan uca şifreleme” yönteminde bulunan problemlerden kaynaklandığını belirtiyor. Kullanıcıların güvenli olduğunu düşündükleri için WhatsApp’ı kullandıklarını dile getiren Durov, WhatsApp’ta birçok güvenlik açığı bulunduğunun altını çizerek kullananların bilgilerinin hacklenmesi ve kullanıcı verilerinin ele geçirilebilmesi gibi tehlikelerin bulunduğunu iddia ediyor.

Pavel Durov’un WhatsApp’ın rakibi olan Telegram’ın kurucusu olduğu düşünüldüğünde iddialar bir suçlama gibi gelse de, geçmişte Durov’un WhatsApp’taki güvenlik açıklarını kanıtlarla ortaya çıkardığını da unutmamak gerek. 2019’da WhatsApp’ın 7’si kritik toplamda 12 güvenlik açığıyla gündeme geldiğini de belirten Durov, “Kullanıcıların beklentisi eğer güvenlikse Telegram’ı kullanmamaları için hiçbir engel yok.” Açıklamasını yaptı.


WhatsApp’a 2020’de gelecek üç kilit özellikWhatsApp’a 2020’de gelecek üç kilit özellik
Jeff Bezos’un hack iddiaları Apple’a sıçradı!Jeff Bezos’un hack iddiaları Apple’a sıçradı!

PAYLAŞ