Telegram'ın Kurucusu Whatsapp hakkında Konuştu - Haberler - indir.com

Telegram'ın Kurucusu Whatsapp hakkında Konuştu

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 53 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-05-16 19:02:03
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Donanım

Geçen günlerde ortaya çıkan bir habere göre Whatsapp’ta ciddi bir güvenlik açığı ortaya çıkmıştı. Ancak zaten Whatsapp’ın bu güne kadar güvenlik konusunda da ciddi bir iddiası olmadığını da hatırlarsak bu durumun diğer geliştiriciler tarafından da beklenen bir şey olduğunu söyleyebiliriz. Konu hakkında çarpıcı açıklamalar ise Pavel Durov'dan geldi.

Dünyanın en güvenilir mesajlaşma uygulaması olarak gösterilen Telagram kurucusu Pavel Durov’dan konuyla ilgili sert açıklamalar geldi. Durov’un yaptığı açıklama Whatsapp’ın hiçbir zaman güvenilir bir uygulama olmadığı yönündeydi. Whatsapp kurucularının gizliliğe yönelik bir hizmet sağlayamadıklarını bunun yerine pazarı kaybetmemek adına ABD yönetimiyle geçinmeyi tercih ettiklerini söyleyen Durov, gizlilik için önce bunlardan vazgeçmeliler açıklamasında bulundu.

WhatsApp'ın çökmesiyle Telegram 3 milyon kullanıcı kazandıWhatsApp'ın çökmesiyle Telegram 3 milyon kullanıcı kazandı

WhatsApp'ta Yeni Bir Güvenlik Açığı Tespit Edildi

Pavel Durov Whatsapp'ın Neden Güvensiz Olduğunu Açıkladı

Pavel Durov’un ayrıca konu ile ilgili olarak bir İsrail yazılım firmasının geliştirmiş olduğu NSO casus yazılımın Whatsapp’a erişim sağlayabildiğini savunan Durov, bu yazılımın uygulamanın kullanıldığı akıllı telefon ve bilgisayarlara bilgisayar korsanları tarafından yerleştirilebildiğini söyledi. Whatsapp gibi kullanıcı sayısı oldukça geniş bir uygulamanın casus yazılım olarak kullanılabilmesinin dünya kamuoyu için şaşırtıcı olsa da, kendisinin bu duruma şaşırmadığını belirten Durov “Hackerların tek bir görüntülü arama ile telefonunuzdaki tüm verilere erişim sağlayabileceği geçen yıl WhatsApp tarafından kabul edilmişti.” Hatırlatmasını yaptı.

WhatsApp'da Endişe Verici Güvenlik Açığı

Pavel Durov bunlara ek olarak, Whatsapp’ın açık kaynaklı bir bit uygulama olmadığını ve sebepten dolayı, güvenlik uzmanlarının Whatsapp’ın yazılım kodlarında ne olduğunu kontrol edemediklerini de belirtti. Whatsapp’ın kodları paylaşmak yerine, kontrol edilememesi için daha da karmaşık bir hale getirdiğini açıklayan Durov, Federal Soruşturma Bürosunun Whatsapp’ın sahibi olan Facebook şirketine, kodların arkasına bir arka kapı yüklemesi talimatında da bulunmuş olabileceğini söyledi.

ABD’de güvenli bir iletişim uygulaması geliştirmenin ve güvenli biçimde yürütmenin kolay olmadığını söyleyen Pavel Durov, Telegram uygulamasını geliştirdikleri 2016 senesinde, 1 hafta içerisinde 3 kez FBI tarafından sızma girişimine maruz kaldıklarını açıklayarak  “ABD merkezli bir şirketin 10 yıl içerisinde neye maruz kalabileceğini hayal edin.” İfadesini kullandı.


WhatsApp'ta ortalığı karıştıran açık tedirgin ediyor!WhatsApp'ta ortalığı karıştıran açık tedirgin ediyor!

PAYLAŞ