WhatsApp’a 2020’de gelecek üç kilit özellik - Haberler - indir.com

WhatsApp’a 2020’de gelecek üç kilit özellik

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 26 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-12-30 21:59:02
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Donanım

Dünyanın en çok tercih edilen anlık mesajlaşma uygulaması WhatsApp 2020 senesinde üç önemli yeni özellik kazanacak.

Bu senenin sonlarına doğru gerek özellik, gerek ise güvenlik güncellemeleriyle kullanıcı deneyimini arttırmayı hedefleyen WhatsApp, önümüzdeki sene de bu alandaki çalışmalarına hız kesmeden devam edecek gibi duruyor. Önümüzdeki yol üç önemli özelliği kullanıcılarına sunacak WhatsApp’ın bu özelliklerinden biri uzun süredir bekleniyordu. Peki 2020 senesinin ilk çeyreğine kadar WhatsApp’a gelmesi kesinlik kazanan özellikler hangileri?

iOS ve Android'e eski WhatsApp mesajlarına nasıl ulaşılır?iOS ve Android'e eski WhatsApp mesajlarına nasıl ulaşılır?

Bildiğiniz üzere koyu arayüz WhatsApp’ın en büyük eksikliklerindendi ve kullanıcılar tarafından da uzun bir süredir bekleniyordu.  Bu isteğe artık yanıt verecek olan uygulama geç de olsa koyu arayüzü uygulamaya entegre edecek. Zaten uzun bir süredir test aşamasında olan özellik aynı zamanda OLED ve AMOLED ekrana sahip olan cihazlarda daha az pil tüketimi sağlayarak uygulamanın hızlı şarj tüketmesi sorunun da önüne geçecek. Bunun yanı sıra karanlık ortamlarda mesajlaşmayı kolaylaştırarak, telefon ışığından rahatsız olan kullanıcılar için vazgeçilmez olacak özellik tamamen siyah bir arayüzle kullanıcılarla buluşacak. Özellik hakkında gelen iddialardan bazıları ise yeni özelliğin kullanıcılara arayüzde renk çeşitliliği sağlayacağı yönünde. Siyah rengin yanı sıra koyu gri renk seçeneğine de sahip olacağı iddia edilen WhatsApp’ın bu özelliğinin henüz netleşmediğinin altını çizmekte fayda var.

WhatApp’a sohbet silmeyi zamanlama ve fotoğraf arama özelliği geliyor

WhatsApp’ın kullanıcılara sunacağı diğer bir özellik ise gruplar içinde kaybolan mesajlar olacak. Sadece grup yöneticileri tarafından gönderilebilecek bu meraklar tüm mesajların otomatik olarak silinmesini de sağlayacak. Bu özellikle birlikte artık grup yöneticileri mesajları 1 saat, 1 ay ya da 1 yıldan sonra otomatik olarak silebilecek. Bu durum kullanıcıları özel konuşmalar için özel gruplar kurmaya itecek gibi dursa da özelliğin kullanıcı beklentilerini karşılayıp karşılamayacağı konusunda şimdiden bir yorumda bulunmak zor.

Güncelleme ile geri gelecek WhatsApp özelliği

WhatsApp’a gelmesi beklenen son özellik ise WhatsApp’ta gönderilen görseli direkt olarak Google’da aranmasını sağlayacak yeni bir sistem. Bu sayede kullanıcılar kendilerine bir fotoğraf gönderildiği zaman orijinalliğini hızlı bir şekilde kontrol edebilecekler. Oldukça kullanışlı olan bu özellik aynı zamanda kullanıcıların zamanda da büyük ölçüde kazanç sağlamasında etkili olacak gibi görünüyor. Tüm bu özelliklerin 2020’nin ilk çeyreğinin sonuna kadar kullanıma sunulması bekleniyor.


Türkiye’deki WhatsApp kullanım oranı açıklandıTürkiye’deki WhatsApp kullanım oranı açıklandı
WhatsApp için karanlık mod kullanmamıza az kaldıWhatsApp için karanlık mod kullanmamıza az kaldı

PAYLAŞ