TCL sarılabilir ekranlı akıllı telefon üzerinde çalışıyor - Haberler - indir.com

TCL sarılabilir ekranlı akıllı telefon üzerinde çalışıyor

Tahmini Okuma Süresi : 3 ' 3 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-10-27 22:30:02
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Akıllı Telefonlar

TCL’nin CES 2020 fuarında söz ettiği sarılabilir ekranlı akıllı telefon ilk kez gün yüzüne çıktı. Patent görselleri sızdırılan akıllı telefon 4,5 inçken, ekranı uzadığında 6,7 inç ekrana sahip oluyor.

Çin merkezli teknoloji şirketlerinden olan TCL, Ocak ayında düzenlenen CES 2020 etkinliğinde akıllı telefonlar için çığır açacak bir tasarımdan söz etmişti. Sarılabilen ekranlı akıllı telefonlar üzerinde bazı açıklamalar yapan şirket bu tasarımla bir ilke imza atacağının ip ucunu vermişti. Uzun süredir bu tasarım üzerinde çalıştığı düşünülen şirketin ilk sarılabilir ekranlı akıllı telefonu piyasaya sürüp süremeyeceği merak ediliyordu ki, TCL’nin yeni çığır açan tasarıma sahip olan yeni akıllı telefonu hakkında merak edilen bazı özellikleri sızdırılan bir video açığa çıkardı.

TCL orta seviye yeni Android tabletlerini duyurduTCL orta seviye yeni Android tabletlerini duyurdu

Fold Universe adlı bir YouTube kanalı üzerinden paylaşılan video, kısa olmasına rağmen çok şey anlatıyor.  Yayımlanan videoda, normal koşullarda 4,5 inç büyüklüğünde ekranı olan bir akıllı telefonun nasıl 6,7 inç haline geldiği açıkça gözler önüne seriliyor. Bu noktada en çok dikkat çeken şey ise telefonun kalınlığında herhangi bir değişim olmaması. Paylaşılan video günden güne geliştiğini bildiğimiz akıllı telefon sektörünün ulaştığı son noktayı gözler önüne seriyor.

OLED ekrana sahip sarılabilir ekran teknolojisi üzerinde çalıştığı bilinen şirket daha önce yaptığı açıklamada bu ekranın 200 bin kez uzatılabileceğini açıklamıştı. TLC IFA etkinlikleri kapsamında yaptığı açıklamalarda, sarılabilir ekranlı telefonları 2020 yılının sonuna kadar tüketicilerle buluşturacağının da sözünü vermişti. Son verilere bakarsak şirket bu konuda kullanıcılara verdiği sözü tutacak gibi görünüyor. Fakat telefonun teknik özellikleri hakkında henüz herhangi bir bilgi bulunmuyor. TCL’nin sarılabilir ekranlı telefonu hakkında sahip olduğumuz tek ipucu yeni modelin sızdırılan patent görselleri.

TCL yeni akıllı telefon ailesi 10 serisini tanıttı

Şirketin patentini aldığı yeni akıllı telefon, muhtemelen kamera kurulumunun olduğu bölümde normale nazaran kalınlaşıyor. Şirket telefonun bu bölümünde muhtemelen, OnePlus'ın konsept telefonu "Concept One"da bulunan teknolojiye benzer bir yapı kullanacak. Hatırlarsanız OnePlus Concept One, renk değiştirebilen bir arka panele sahipti. Bu panel, telefonun arka kamera kurulumunun gizlenmesine yardımcı olarak tasarımsal bir bütünlük sağlıyordu. 

Çinli teknoloji şirketi, akıllı telefon sektörüne önemli bir yenilik kazandırdı. Bu yenilik, kısa bir süre önce tanıtılan, ekrana gömülü ön kameraya ev sahipliği yapan bir akıllı telefondu. Yeni girişimleriyle tüketicilerine etkilemeye devam edecek gibi duran TCL’nin sarılabilir ekranlı akıllı telefonunu ne zaman piyasaya süreceği henüz gizemini koruyor.


Yaşlılara özel akıllı saat TCL MOVETIME Family Watch duyurulduYaşlılara özel akıllı saat TCL MOVETIME Family Watch duyuruldu
TCL Türkiye'den Alcatel için açıklama geldiTCL Türkiye'den Alcatel için açıklama geldi

TLC sarılabilir ekranlı akıllı telefonun videosu sızdırıldı


PAYLAŞ