Stadia kreatif direktöründen oyun yayımcılarını ilgilendiren telif açıklaması - Haberler - indir.com

Stadia kreatif direktöründen oyun yayımcılarını ilgilendiren telif açıklaması

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 49 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-10-28 22:00:03
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Teknoloji

Kısa bir süre önce bulut oyun servisini kullanıma sunan Google’ın Stadia’nın kreatif direktörü olan Alex Hutchinson’a göre, yayıncıların yayınları sırasında oynadıkları oyunlar için telif ödemeleri gerekiyor.

Günümüzde yayıncılık sektörü ciddi bir kazanç kapısı haline gelmiş durumda. Dünyanın çeşitli yerlerinde E-spor merkezlerinin kurulması, oyun şirketlerinin yayıncılara sponsor olması bu sektörün hızlı bir şekilde gelişmesini sağlıyor.

Google Stadia Türkiye’ye ne zaman gelecek?Google Stadia Türkiye’ye ne zaman gelecek?

Yayıncılık sektöründeki bir çok isim özellikle video oyunlar aracılığıyla izleyicilerle etkileşim kuruyorlar. Bu açıdan bakıldığında yayımcıların haksız kazanç sağladığı izlenimi oluşsa da aslına bakarsanız bu durum video oyunlar için harika bir pazarlama stratejisi. Dikkat ederseniz yayıncılık sektörünün popüler isimleri genelde o dönemin en çok beklenen ya da heyecan yaratan oyunları oynarlar.

Bu noktada işin perde arkasında dönen anlaşmalar olduğunu görmek zor değil. Bazı oyun stüdyoları popüler yayıncılara oyunlarını tanıtması için ciddi miktarlar ödüyor. Bunun karşılığında ise oyuncu kazanıyor. Bu durum oyunlar için günümüzün en çok kullanılan pazarlama stratejisi haline gelmiş durumda. Sevilen yayıncıların markaların oyunlarını oynaması, övmesi ve sevmesi, o oyunun satış başarılarında günümüzde ciddi rol oynuyor. Ancak görünen o ki Stadia kreatif direktörü Alex Hutchinson, bu durumdan haberdar değil.

Oyun yayıncıları video oyun yayını yapmak için telif ödemeli mi?

Google’ın Stadia için oluşturduğu oyun stüdyolarından biri olan Typhoon Studios’un da başında olan Alex Hutchinson geçtiğimiz günlerde Twitter üzerinden yaptığı açıklamayla tepki çekti. Yaptığı açıklamada “Yayıncıların müzik paylaşmaktan duydukları endişenin aynısını, oyun paylaşmaktan da duymaları gerek” ifadelerinde bulunan Alex Hutchinson pek çok kesimden eleştiriler aldı.

Google Stadia Türkiye’ye ne zaman gelecek?

Alex Hutchinson’ın düşüncesine göre yayıncılar, kanallarında oyun yayınları yapabilmek için geliştirici stüdyolara paralar ödemek zorunda olmalılar. Hatta ve hatta Alex’e göre oyun stüdyolarının bu projeye onay vermesi halinde söz konusu uygulama hızlı bir şekilde işleyişe başlayabilir ve bundan sonra yayıncıların telif ödemeden yayın yapmasının önüne geçilebilir. 

Eleştirilerin ardından konuyla ilgili bir açıklama yapan Google ise Alex Hutchinson’ın görüşlerinin  şirketin sahip oldukları platformların görüşünü yansıtmadığını dile getirdi.


Google Stadia ne kadar internet harcıyor?Google Stadia ne kadar internet harcıyor?
iPhone'da Google Stadia nasıl kullanılır?iPhone'da Google Stadia nasıl kullanılır?

PAYLAŞ