iPhone'da Google Stadia nasıl kullanılır? - Haberler - indir.com

iPhone'da Google Stadia nasıl kullanılır?

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 57 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-09-29 19:30:02
Editör : Onur Köse
Kategori : Teknoloji

Google’ın sahip olduğu bulut oyun sistemi olan Stadia için iOS desteği bulunmuyor. Reddit kullanıcıları ise iPhone cihazlarda Google’ın bulut oyun servisi Stadia’yı kullanmanın bir yolunu buldu. Kullanıcılar “Stadium” adı verilen bir iOS web tarayıcısını cihazlarına indirip gerekli ayarlamaları yaptıktan sonra Stadia’yı kullanabiliyorlar. Bulut üzerinden oyun akış hizmeti sunan şirketler son dönemde artmaya devam ediyor. Oldukça popüler olan bu servisten iPhone kullanıcıları yararlanamıyordu. Bunun sebebi olarak ise Apple’ın App Store politikalarını ihlal ettiği sebebiyle Google Stadia ve Microsoft xCloud gibi hizmetlere mağazasında izin vermemesiydi.

Apple, eylül ayı başlarında oyun uygulaması kurallarını gevşetmesine rağmen bulut üzerinden bir oyun akışı sağlayan uygulamalar App Store’da hala yasaklı bulunuyor.

Eylül ayında Stadia Pro aboneleri için eklenecek 6 oyunEylül ayında Stadia Pro aboneleri için eklenecek 6 oyun

iPhone’da Google Stadia nasıl kullanılır?

Cupertino merkezli şirket kullanıcı isteklerini görmezden gelmeye devam ederken, bazı Reddit kullanıcıları tarafından iPhone’larda Google Stadia’yı çalıştırmak için çeşitli geçici çözümler tasarlıyor. Şimdi ise Zachary Knox adlı bir Reddit kullanıcısı, App Store’da zaten yer alan bir çözümü yayınladı. Reddit kullanıcısının bulmuş olduğu bu çözüm, kullanıcı aracısı değiştirici ve oyun kontrolcüsü ile donatılan Stadium adlı bir iOS web tarayıcısı ile gerçekleşiyor. Bu noktada kullanıcılar uygulamayı indirdikten sonra kullanıcı aracısını bir Mac cihazı için ayarlıyor ve Google Stadia hesaplarında oturum açıyorlar. Daha sonra ise tam joystick desteğine sahip bir iOS cihaz ile Stadia oyunları oynanabiliyor.

Knox’a göre geçici çözüm olarak tüm MFİ, Xbox One S ve DualShock 4 kontrol cihazlarını destekliyor. Ancak resmi Stadia kontrolcüsünü desteklemiyor. Tarayıcının hiçbir takip kodu yada reklam içermediğini de belirtiyor. Stadium tarayıcısı iOS 14 ve üzeri sürümleri çalıştıran bir iPhone veya iPad cihazı gerekiyor. Kullanıcılar bu çözümün oyunları oynamak için en temiz yöntem olduğunu belirtiyorlar.


Instagram yeni özellikleri: Instagram grup hikâyeleri ve fazlasıInstagram yeni özellikleri: Instagram grup hikâyeleri ve fazlası
Ön siparişe açılan PlayStation efsanesi Crash Bandicoot 4 detayları ve fiyatıÖn siparişe açılan PlayStation efsanesi Crash Bandicoot 4 detayları ve fiyatı

PAYLAŞ