Spotify ücretli podcast servisini başlattı - Haberler - indir.com

Spotify ücretli podcast servisini başlattı

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 31 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-04-28 15:01:02
Editör : Hakan Göçmez
Kategori : Teknoloji

Spotify tarafından yapılan son açıklamada, Podcast abonelik servisinin devreye alındığı belirtildi. Şirket tarafından dün yapılan resmi basın Bildirisi ile duyurulan gelişme, Podcast yayıncıları tarafından olumlu karşılanırken abonelik sistemi ile uygulamada yeni bir kazanç dönemi başladı. 

Sınırlı yayıncı ile başlayacak

Yeni özellik, podcast abonelerine özel paylaşımların yapılmasına imkan tanıyor. Sadece ücretli bir şekilde abone olan kişilere sunulacak olan bu içerikler ile Spotify yayıncılarının gelir elde etmesi sağlanacak. Mevcut yeni özellik şu anda Amerika Birleşik Devletleri'ndeki kısıtlı yayıncılar ile kullanılmaya başlandı. Tiny Leaps, Big Changes ve Mindful in Minutes uygulamanın yeni özelliğini test edilen özellik, şimdiden dikkat çekemyi başardı.

Facebook, Clubhouse'a Spotify ortaklığında rakip olacakFacebook, Clubhouse'a Spotify ortaklığında rakip olacak

2 yıl boyunca yayıncılar ödeme yapmayacak

Yayıncılarının Spotify’i tercih edebilmesi adına bir dizi yenilikler getirilirken, 2 yıl boyunca Spotify için içerik üreticileri tarafından herhangi bir ödemenin yapılmayacağı belirtildi. Üreticiler sadece işlem ücreti maliyetlerini karşılayacak. İşlem ücretleri için ise Stripe  üzerinden ödeme yapabilecek içerik oluşturucuları, 2 yılın ardından servis için belirlenecek ücretleri karşılayarak Spotify abonelik sistemini kullanmaya devam edebilecek.

Spotify yeni özelliği nasıl kullanılacak?

Yeni özellik ile birlikte abonelere sunulacak olan yeni içerikler, güvenli bir şekilde korunacak. Bu içeriklere ulaşmak isteyen ancak abone olmayan kullanıcılar play tuşu yerinde bir kilit simgesi ile karşılaşacak ve içerikleri böylece açamayacak. İçeriklerin açılabilmesi adına ise abone programı için oluşturulmuş özel sayfaya giriş yaparak abonelik işlemlerinin yapılması gerekecek. Abonelik sistemi için ise uygulama dışında özel Anchor web sayfaları üzerinden işlem yapılması gerekiyor. Bu nedenle kullanıcıların uygulama üzerinden hemen abone olamayacak olması, Spotify’in yeni özelliği için bir handikap olabilir. Böyle bir değişikliğe gidilmesinin nedeni ise App Store için ek ödeme yapılmak istenmemesi şeklinde yorumlandı.

Apple ile karşılaştırıldı

Spotify yeni özelliği, Apple’ın abonelik servisi ile karşılaştırıldığında, Apple’ın daha kolay bir kullanım sunduğu dikkatlerden kaçmadı. Uygulama içinde abone olma özelliği sunan Apple, böylece ek bir sayfa üzerinde işlem yapma gibi gereksinimleri ortadan kaldırmış durumda. Ancak abonelik hizmeti gelirlerinin oranları konusunda iki şirket arasında ciddi bir fark var. Zira 2023 itibariyle abonelik gelirleri üzerinden kesinti yapmaya başlayacak olan Spotify, abonelik gelirinin yüzde 5’ine kesinti uygulayacak. Apple’ın uyguladığı oran ise yüzde 15 ile 30 arasında değişiyor. Bu nedenle içerik üreticileri için Spotify’ın daha cazip olduğunu söylemek şu an için mümkün.


İlgili uygulamalar
Spotify şarkıları artık Facebook'ta görüntülenecekSpotify şarkıları artık Facebook'ta görüntülenecek

PAYLAŞ